Az üzlethelyiségem

Sokan tudjátok, hogy amióta én lettem a Chalk Paint™ festék hazai forgalmazója van egy üzlethelyiségem, és szeretnétek engem ott meglátogatni.

nemiskacat üzlethelyiség

Gondoltam írok egy bejegyzést arról, hogy mi is valójában a helyzet az üzlethelyiséggel, pontosan hol van, és hol találtok benne engem.

nemiskacat üzlethelyiség

A száraz tények úgy szólnak, hogy a festék forgalmazását a kereskedelmi törvény üzlethelyiséghez köti. Tehát csak fizikai üzlet megléte esetén lehet festéket – pontosabban szólva az egyes festékek, lakkok stb.. szerves oldószer tartalmának szabályozásáról szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó termékeket (25/2006. (II. 3.) Korm. rendelet) – forgalmazni Magyarországon.

nemiskacat üzlethelyiség

Azért volt ez egy izgalmas sztori az év elején, mivel ezt a tényt – lássátok mennyire zöldfülű vagyok, mint bizniszvumen – csak már akkor tudtam meg, amikor Annie Sloantól megkaptam a forgalmazás jogát és elindítottam a cégalapítást, ill. a különböző önkormányzati engedélyek beszerzését.

nemiskacat üzlethelyiség kirakat

Így aztán SOS kellett egy megfizethető üzlethelyiséget kerítsek, tudva azt, hogy: 1. ezt bizony nem úszom meg olcsón, 2. biztos nem lesz arra időm, hogy bent üljek egy üzletben lévén van három 8 év alatti gyerekem, és 3. nincs pénzem az üzletbe egy külön alkalmazottat fogadni, mint kezdő mikrovállalkozó.

nemiskacat üzlethelyiség kirakat

Ezen felül a fejem felett lógott, hogy feleljek meg és jussak túl az ANTSZ, a Kémiai Biztonsági Hivatal, a Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, és persze a helyi Önkormányzat ügyes-bajos engedélyezési eljárásain.

A szerencse mellém szegődött és sikerült nagyon jutányos áron kibéreljek egy 15 nm-es helyiséget a falu központjában, a címe: 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 7. számú Üzlethelyiség.

nemiskacat üzlethelyiség

A nyitvatarási idő – keddenként 9-10-ig – nagyon korlátozott, tisztában vagyok vele. Ezért ha szeretnétek meglátogatni, színmintákat nézni, megtapogatni a bútorokat, akkor kérlek jelezzétek nekem előre e-mailen, és megbeszélt időpontban bárkit szívesen látok a cég székhelyén, az otthonunkban, merthogy főleg ott tartózkodom: ott dolgozom, bútorokat festek, vezetem a vállalkozást, ebédet főzök, ügyfeleket fogadok, kiteregetek, e-mailekre válaszolok, elviszem a gyereket fogorvoshoz, jönnek hozzám, kiugrok a boltba stb. stb.

nemiskacat üzlethelyiség
Körülbelül du. 3-tól este 9-ig a gyerekeimé vagyok, ha akkor hívtok lehet korlátozottan tudom felvenni a telefont. Miután elaltattam őket még válaszolok a leveleitekre, posztolok a facebookon, blogot írok…

nemiskacat üzlethelyiség kirakat

Remélem, hogy előbb-utóbb sikerül majd egy nagyobb üzletet is kibéreljek, ahol méltóképpen tudlak majd Benneteket fogadni és ami bemutatóteremként és műhelyként is tud majd funkcionálni!

Addig is írjatok, keressetek bátran így az éteren keresztül!

nemiskacat üzlethelyiség

Barbinak köszönöm a gyönyörű fotókat!

nemiskacat üzlethelyiség kirakat

2017-06-29T07:15:21+00:00 2014 július 14|Blog|4 hozzászólás

4 hozzászólás

 1. Erika Racz 2014-07-15 at 08:33 - Reply

  GRATULÁLOK ENIKŐ! SOK ERŐT KÍVÁNOK A CSODÁS BOLTODHOZ., KÜLÖNÖSEN MERT A HOBBID A MUNKÁD IS! NEKEM IS 3 LÁNYOM VAN, ÉS A LEGNAGYOBB 7 ÉVES KORA ÓTA ARRA KÉSZÜLT, HOGY A HOBBI LEGYEN A MUNKÁJA IS. SIKERÜLT IS NEKI.!. EZT KÍVÁNOM, SZERETETTEL..
  ERIKA

 2. Godáné Magyar Mónika 2014-07-15 at 10:57 - Reply

  Kedves Enikő! Szívből kívánok nagyon hosszú életet kis boltodnak!
  Szeretettel,Móni

 3. kóbor kriszta 2014-12-25 at 21:24 - Reply

  Gratulálok az ötlethez és az üzlethez egyaránt!
  Nekem lenne is egy praktikus kérdésem, ha nem bánod. Van 2 koloniál ruhásszekrényem. Minden blogon, ami bútorfelújítással foglalkozik, azt olvasom, hogy ilyen jellegű lakkozott felületet csak nagyon komoly csiszoszás és alapoás után lehet festeni. Lehet, hogy az Annie Sloan festékek jelentik az áttörést!?!? Festhetem a koloniál szekrényemet csiszolás és alapozás nélkül ezzel???
  válaszod előre is köszönöm, további sikereket kívánva,
  Kóbor Kriszta

  • Enikő 2014-12-29 at 10:54 - Reply

   Kedves Krisztina! Igen, pontosan EZ az egyik lényege Annie SLoan festékének. Bártan nekiállhtsz csiszolás nélkül, a wax (viasz) fixálja a festéket, nem lesz vele gond, sőt!!! Üdv Enikő

Írd meg véleményed

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.