Festett függönyök – spagetti kaland

Hanna és Lilla belsőépítészek, narancsos korall árnyalatokkal kreált látványviláguk magával ragadó. A Nemiskacat Látványműhelybe Paris Grey falfestékért jöttek, de a találkozásnak textilfestés lett a vége. Szuper történet, gyere, less be saját festésű függönyeik mögé!

Fotó: Jurassza Zsófi

A S/ALON Budapest Lakástrend kiállítás apropóján remek csapatokkal ismerkedtünk meg. Mindannyian egy hajóban evezünk, a lakberendezés mesterei, az enteriőrök megálmodói ugyanolyan harmónia megteremtésére szövetkeznek, mint mi, a színes festékeinkkel.

Három csapattal ez hozott össze bennünket. Ez az első történet, a Blushflow Lányokkal.

A kiállításon a standok épített oldalai mindenkinek hasonló szerkezettel készültek. Ez tulajdonképpen olyan volt számunkra, mint egy üres vászon. A kiállítók, hozzánk hasonlóan mind éltek a lehetőséggel, hogy egyedire szabják őket. Nálunk az egyiket Sumisura 3D-s mintázata borította, de számtalan más, változatos megoldások született. Van, aki bevonta a falakat a koncepciójába, és van, aki visszafogott háttérként alkotta meg. Ezt a megoldást választotta a Blushflow is a szürke Annie Sloan falfestékkel.

Fotó: Jurassza Zsófi

 

Amikor először nálunk jártak, beszélgettünk, és a standra tervezett spagetti függönyre terelődött a szó. Itt vett váratlan fordulatot közös festék-sztorink.

A függöny nem hagyományos értelemben került a lányok tervei közé. Még csak nem is pontosan a térelválasztó funkciója miatt. A spagetti szálak az interaktivitás miatt jöttek képbe.

A zseniális ötlet engem teljesen magával ragadott.

Az volt a szándékuk, hogy enteriőrjük szólítsa meg a látogatót. A lelógó szálak hívogató és játékos jelenléte minden érzékszervünkre hatással volt. Megközelítetted és azonnal meg is akartad érinteni. Figyelted a mozgását, át akartál kelni rajta. Egy mágnes erejével vonzott és vont be a „játékába”.

Hanna és Lilla azt mesélték, hogy nem találtak olyan színűt, amelyet megálmodtak az installációhoz, csak fehéret. Azonnal jött az ötlet: fessük át!

Bár a Chalk Paint festékek nem textilfestékek, azonban magas pigment tartalmuk miatt megmaradnak az anyag vékony szálai között. Igen ám, de itt egy kevert szálas textilről volt szó, ami a tartósságot tekintve elmaradhat a természetes alapanyagoktól. Az átfestés lehetősége még ezzel a figyelmeztetéssel kalkulálva is megérte a fáradtságot!

Fotó: Blushflow Lányok saját

Egy függönyfestős bejegyzésben már írtunk arról, mi a menete. Én annyit tanácsoltam még nekik, hogy a végén simán, mosógépben vagy centrifugában öblítsék ki. Így pontosan annyi festék marad benne, amennyit az anyagszálak magukba szívtak.

Fotó: Blushflow Lányok saját

Az ötlet működött, és az eredmény káprázatos lett! A függönyök három rétegben kerültek fel a standra: elöl fehér, mögötte a Scandinavian Pinkkel, leghátul pedig Tiltonnal festett.

Fotó: Jurassza Zsófi

A Paris Grey színű háttér csendesen középpontba állította a mély és pasztell színű bútorokat, miközben a bejáratokkal tagolt függöny megigézte a látogatót.

Fotó: Jurassza Zsófi

A Blushflow lányok textilfestős sikere sarkalljon arra titeket, hogy ne féljetek kísérletezni!

Kapcsolódó termékek

2019-11-06T14:26:27+00:002019 november 6|Blog, DIY, Események|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.