3 stílus az Otthon Design Kiállításon II.

3 különböző BÚTOR, 3 különböző STÍLUS – Ezzel készülünk a kiállításra!

Ahogyan azt már a korábbi bejegyzésemben is írtam hatalmas dologba vágtuk az ecsetünket, hiszen idén először a Nemiskacat Látványműhely is kitelepül az Otthon Design kiállításra a Construmára. Ez azért nagy dolog, mert még nem voltunk korábban itt, úgyhogy most gőzerővel készülődünk és nagyon izgulunk, hogy milyen lesz a fogadtatásunk!

Arra gondoltam, hogy 3 különböző bútordarabot viszünk, amelyeket különböző stílusban készítünk el, más-más technika segítségével, hogy megmutassuk Neked: A bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató!

Fontosnak tartottam, hogy olyan bútorokon mutassuk meg a hobbi bútorfestés szépségét és egyszerűségét, melyek itthon könnyedén, olcsón és egyszerűen beszerezhetőek, vagy éppen eleve vannak is a háztartásban.

Ez a cikk most az “épp eleve van a háztartásban” bútorról szól. A saját nappalinkban állt sokáig ez a viharvert népies komód, melyet jópár évvel ezelőtt használtan vettem. Nagyon tetszett a formája és a öreg fa természetes szépsége, ami sajnos évről-évről egyre kopott. Így elhatároztam, hogy az első adandó alkalommal inkább adok neki valami nagyon vagány, erős, harsány színt, de közben szerettem volna, ha megmaradna patinásnak és ütött-kopottnak.

A legnehezebb mindig a szín kiválasztása, amihez mindig az a legjobb tanácsunk, hogy nézd meg milyen lesz a fal színe, a padló színe ill. az egész környezet, ahol majd a bútor állni fog. Tudtam, hogy ezt a bútort egy meleg, sötét-bézses szürke fal elé szeretném majd állítani, ezért a kékek mellett döntöttem, és válaszottam mellé egy másik alapszínt, egyet az Annie Sloan pirosakból, hogy erős színkontrasztot kapjak.

Egy alapos portalanítás után a Primer Red-del kentem le a bútort belül teljesen, kívül pedig tetszőlegesen kihagyva helyeket.

Mivel tudtam, hogy kiállításra fogom vinni, ezért szerettem volna meghagyni egy részt a bútorból az eredeti állapotában. Főleg nem volt cél, hogy a bútor teljes felújításon essen át, a hibáit, az egyenetlenségeket, a repedéseket direkt nem javítottam ki. Évegik így használtuk, repedésekkel együtt, hozzánk nőtt. A kiállításon inkább azt szeretném megmutatni, hogy egy egyszerű bútorfestéssel, pár óra munkával, egészen más karaktert adhatunk bútorainknak és egészen megszemélyesíthetjük azokat kedvünk, ízlésünk és az adott szoba hangulata szerint.

Két fajta kékkel is dolgoztam, hogy érdekes átmeneteket hozzhassak létre a kék árnyalatai között. Először a Napoleonic Blue-val, majd az Aubusson Blue-val festettem át a felületet.

Ízlés szerint csiszoltam.

Végül Clear Wax-szal zártam a felület, ami védi és fixálja a festéket.

Felmerült bennem, hogy az, aki még soha nem festett bútort vajon tudni fogja-e a kiállításon, hogy valójában melyik az “előtte” és melyik az “utána” állapot? Végül is majdnem olyanra sikerült, mint amiről már kopik a sok réteg festék és szereténk leszedni…

Valójában ez is volt a cél: egy olyan kopottas, de szerethető darab festése, ami felhívja magára a figyelmet!

Remélem találkozunk a Construmán április 11-15. között a G pavilon 105N standjánál a büfével szemben!

Szerettel várlak,

Enikő és a Nemiskacat Csapat

Kapcsolódó termékek

2018-04-04T19:23:41+00:002018 április 4|Blog, Bútorfestés, Események|0 hozzászólás