Szendrődi Enikő2018-02-01T12:44:50+00:00
Szendrődi Enikő
Szendrődi EnikőSzenvedélyes Bútorfestő
Szerendcsés vagyok, mert azzal foglalkozhatok, amit szeretek! Nem vagyok profi bútorfestő, folyamatosan tanulok: festést és vállalkozásvezetést! Mindkettő nagyon izgalmas és sokban hasonlítanak… többnyire a megérzéseim után megyek.

Ismerd meg a kollégáimat is!

Dénes Klára
Dénes Kláraértékesítés, látványműhely
Mező Zsuzsi
Mező Zsuzsibútorfestő

Ki vagyok én?

Szendrődi Enikő vagyok, a Nemiskacat Látványműhely megálmodója, hobbibútorfestő, blogger, három kisgyermek édesanyja.

Korábban vendéglátósként, majd közgazdászként dolgoztam egy kereskedelmi bankban. Pár éve szeretettem volna vásárolni egy rusztikus, koptatott bútort, ehelyett azonban pénztárcakímélés okán inkább “csináld magad” antikolási technikák után kezdtem kutakodni a magyar nyelvű internetes irodalomban, meglepetésemre sikertelenül. A magas szintű képzettséget, jártasságot és elsősorban kézügyességet igénylő, csodálatosan gazdag magyar népi bútorfestészet tudásanyagán kívül nem találtam olyan átfogó ismeretanyagot, mely az otthoni bútorfestés lehetőségét kínálja az embereknek. Amit én bútorfestés témában kerestem: egyszerűen kivitelezhető, kicsit franciás, kicsit vidékies stlíusú, kicsit ódon, koptatott felületeket; egyszóval matt festett bútorokat akartam készíteni.

Egy darabig az itthoni festékboltok kínálatával kísérleteztem, tapasztalataim leírásába kezdtem, így született 2013-ban először a Nemiskacat blog.

a bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató foglalatosság is egyben.

Külföldi internetes oldalakon törént kalandozásaim során találtam rá Annie Sloan angol díszítő festékére, a Chalk Paint™ -re, melyet a kislányomnak hatezer forintért vásárolt bonanza fésülködőasztalon ki is próbáltam.
Hirtelen azon kaptam magam, hogy a tudás, melyet addig eldugottnak, titkosnak és pár kiváltságos ember rejtett tudásának véltem ott hevert a lábam előtt. Varázslatos érzés volt! Egy percig sem éreztem azt, hogy ezt a véletlen megszerzett tudást megtartsam magamnak! Teljes gyermeki ártatlansággal vetettem bele magam, hogy felfedezésem abban a pillanatban világgá kürtöljem. Mérhetetlenül boldog és ihletett állapotba kerültem.

Annie Sloan Chalk Paint™ festéke új távlatot nyitott a bútorfestéshez való megközelítésben, és azt a szinte átütő erejű felfedezést hozta, hogy a bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató foglalatosság is egyben.

Akkoriban még az ember nem botlott lépten-nyomon műhelyfoglalozásokba, a tudásátadás eme instant formája pár évvel ezelőtt még gyerekcipőben járt, így a blog mellett kis közösség kezdtem szervezni olyanokból, akik szintén szerették volna kipróbálni Annie Sloan festékét és szívesen fedezték fel az otthoni, hobbiból végzett bútorfestés örömét. Életre hívtam a Hobbi Bútorfestők csoport a legnagyobb közösségi oldalon, mely azóta közel 30 ezer tagot számlál.

A saját magam örömére végzett bútorfestés, a mérhetetlen lelkesedés, a kemény munka, a naívak bátorsága, és a szerencse együttesen hozta létre 2014-ben azt a konkrét vállalkozást, mely lehetővé tette, hogy nyolc évnyi otthon, gyerekeim neveléssével töltött hosszú idő után úgy lépjek vissza a munkerőpiacra, hogy a magam örömére dolgozhatok, saját időbeosztással, a saját vállalkozásomat építgetve. Ezt nagy áldásként élem meg, és hálás vagyok érte mindazoknak akik ebben támogatnak, elsősorban a családomnak.

Szerettel várok minden alkotásra nyitott embert, kézügyességtől függelenül, mert hiszem, hogy bútort festeni bárki tud!

“A bútorfestéshez való megközelítésem, hogy egyszerűvé és elérhetővé tegyem azt” Annie Sloan

Ezt az élményt szeretném átadni a hozzám betérőknek.

Tartsd velem Te is, és ezen az oldalon mindent megtalálsz, ami ehhez kell: inspirációt, kellékeket, bátorítást, tudást és egy közösséget, ahol bátran megmutathatod az alkotásaidat.

Szerettel,

Enikő

Érdekel miket csinálunk?