Háztúra egy perőcsényi vadászlakban

Egy nagyon kedves kis házikót szeretnék nektek bemutatni, egy számomra nagyon különleges ember ízlését, leleményességét, és kivételes otthonteremtő képességét dicséri, és nem utolsó sorban, saját keze munkáját.

Ili néni gyerekkorom meghatározó szereplője. A kapcsolat a bútorfestés és az otthondekoráció révén szerencsére a mai napig megmaradt, a közös szenvedély (is) összeköt. Pár héttel ezelőtt meglátogattam perőcsényi nyaralójában és olyan mesevilágba csöppentem, amiről úgy gondoltam, meg kell osszam veletek.

Dőljetek hátra, sok képes beszámoló következik. ?

Perőcsény egy picinyke zsákfalu közel a szlovák határhoz. Elbűvölő kis ékszerdoboz, igazi búvóhely, ahová valóban megpihenni jár az ember. És bár elképzelni is nehéz tökéletesebb helyet a kikapcsolódáshoz a háziaknak nem ez volt a fő indoka, amikor itt vásároltak nyaralót. Tudni kell ugyanis, hogy a család férfi tagjai szenvedélyesen szeretnek vadászni, hobbijuknak régóta hódolnak.

A perőcsényi régió pedig igazi vadászparadicsom, ahová rendszeresen visszajártak hétvégente, így kézenfekvő volt, hogy egy állandó szállást is választanak maguknak. Így lett Perőcsényben egy gyönyörű régi parasztházuk.

Természetesen a ház közel sem így nézett ki annak idején. Ez azonban egyáltalán nem volt probléma, a háziasszonynak így adódott a nagyszerű lehetőség, hogy saját ízlésére szabja. Mára egy minden négyzetcentiméterében tökéletesen megkomponált, fantasztikus ízlésre valló kis ház lett belőle. Emögött persze sok évnyi munka és sok-sok emlékezetes tárgy gyűjtögetése áll.

Ettől olyan személyes és bájos ez az otthon.

A kert

Akinek van kertje azt tudja, hogy olyan mintha két háza lenne egyszerre. Ha szeretnénk jól érezni magunkat és elégedetten hátradőlni egy jó könyvvel a hűs fa árnyékában, akkor igazi élettérként kell gondolni rá. Ili néni kertje tulajdonképpen a ház kiterjesztése, teljes harmóniában élnek együtt. A kapun belépve ugyanolyan csodálatos miliő fogad, mint a házban.

Ha kint vagy, tudod mire számíthatsz bent. Egy csodás oázis, ahol a népes család és barátok apraja-nagyja jól érezheti magát. Színes virágok, kényelmes kerti székek, melyek csak úgy vonzanak – gyere, ülj le, pihenj meg!

 

Igazi vadászlak

Amikor azt írom, hogy „vadászlak”, akkor szerintem sokak fejében valami igazán férfias élettér jelenik meg. Fegyverekkel, trófeákkal, koszos gumicsizmákkal, no és persze az elmaradhatatlan bárpulttal, ahonnan a túrák után előkerülnek a melegítő italok is.

A házba valami elképesztő finomsággal kúszott be a férfierő mellé a nőies báj: melegség, otthon, kedvesség, szeretet. A női ízlés az egész házat megpuhította és megtöltötte örömmel, lakájossággal, vendégszeretettel.

 

A ház tele van elmúlt vadászatok emlékeivel, kedves tárgyakkal, és olyan apró kis megoldásokkal, melyek nem csak látványosak és hozzájárulnak a belső tér egységességéhez, de abszolút praktikusak is.

A fürdőszoba például azonnal megszűnik sötét, komor helyiség lenni, ha beköltöztetjük kicsit a természetet, és a közlekedőre kiszorult mosógép is kaphat egy olyan kuckót, ami stílusában könnyedén belesimul a környezetébe.

.

.

 

A ház lelke, a konyha

Egy igazi vadászlak konyhája komoly hely, hiszen a vadételek elkészítésének is tudománya van. Komoly művészet és szakértelem lengi át a gasztronómia ezen részét. A férfiak által folyamatosan szállított vadak feldolgozása során a ház asszonyának volt ideje az évek során tökélyre fejleszteni csodás vadétel receptjeit.

Nem hiába, a konyhaművészet ugyanolyan kreatív tevékenység, mint a lakberendezés vagy éppen a bútorfestés.

A konyháról muszáj még pár szót ejtsek, hiszen szívemhez nagyon közel álló helyszín. A teljes konyhabútor Duck Egg Blue krétafestéket kapott, illetve még néhány öntőformával készült bútordíszt is, ami az öntöttvas fogantyúkkal kombinálva elképesztő összhatást nyújt. Így kell egy sima szekrényből igazi autentikus darabot varázsolni!

Az egyik kedvencem egyébként a hűtő, ami eredetileg inox volt, de ez kit izgat már, amikor ennyire jól áll neki a krétafesték. Az egész ráadásul még egy IOD transzferrel készült dekorral is meg van koronázva.

Mindehhez pedig ott van az sok gyönyörű tányér, pohár, kancsó, kiöntő és a textilek! Így teljes az összhatás.

ez volt a kiinduló állapot

.

.

Az apróságok

Összességében az egész házat az apró részletek teszik egyedivé és hangulatossá, minden sarokban van egy kis kedvesség, érdekesség. Számomra főleg, hiszen számtalan, a Nemiskacatban vásárolt kis kiegészítő is visszaköszönt rám. Nagyon jó érzés tudni, látni, hogy ezek jó helyre kerültek és tökéletes kiegészítői ennek a csodás vidéki miliőnek.

.

.

Ili néni, nagyon köszönöm, hogy beengedtél második otthonodba és hogy másoknak is megmutathatom milyen csodát alkottál!

Hiszem, hogy sokakat inspirál majd!

Remélem tetszett nektek ez a csodás háztúra…lent a hozzászólásokál lehet tippelgetni, melyik vagyok én az osztályképen! 🙂

Kapcsolódó termékek