Hálószoba tuning

Mit szólnátok hozzá, ha megvásárolnátok álamaitok lakását ezzel a hálószobával?

És mit szólnátok hozzá, ha egy napon ebből a szobából elmenve dolgozni, este hazajöttök fáradtan a munkából és ez a látvány fogadna:

Igen, ez ugyanaz a szoba, csak másik perspektívából, de mutatom a másik felét is…

Nos, nem teljesen EZ történt, amit ez előbb felvázoltam, de majdnem! 🙂

Ismerjétek meg Tündét, a legjobb barátnőmet, pontosabbat az ő hálószobájának a történetét:

nagyon nehéz – és hosszú is lenne – elmesélni azt a sok mindent, ami hónapok alatt történt ezzel a szobával, de megpróbálom nagy vonalakban összefoglalni.

Először is ki kellett cserélni a régi hajópadlót újra, majd hosszas tervezgetés után megszületett a döntés, a padló legyen fehér-szürke antikolt, a falak fehérek, de legyen benne Tünde kedvenc kék színéből, a Greek Blue-ból is.

Így nézett ki a szoba az új, natúr padlóval, tehát innen indult a festés, Annie Sloan festékekkel:

Pár hétre rá Tündéék itt tartottak (lenti kép). A padló kapott egy réteg Paris Grey szürkét, majd egy réteg Old White fehéret, amit aztán Sanci, a család házi festője kézzel(!) csiszolt fel, hogy a megfelelő antikolást kapjuk. Mivel az Annie Sloan termékek közül csak lágy viaszunk van, ami padlóra nem jó, ezért ezt követően a padló keményviasz felületkezelést kapott, hogy strapabíró, ellenálló és takarítható legyen. Sajnos a keményviasz azonban besárgult a felületen, ez a képeken ez kicsit látszik is.

Miután Tündéék végeztek az egész felső szint (3 szoba) lambériájának átfestésével éppen elég fáradtak és kimerültek voltak ahhoz, hogy itt a történet meg is álljon és ez a látvány fogadja őket minden este és reggel – na jó, a fotó kedvéért kicsit feltúrtam az ágyneműt, hogy autentikusabb legyen a látvány

Meglepetést okozni mindig különös izgalommal, de egyben nagyfokú szorongással is jár. Vajon a megajándékozott fog-e örülni a meglepetésnek? Tetszeni fog-e neki? Bizony, ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem, amikor elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább, mégiscsak együtt tervezgettük Tündével ezt a szobát, a színvilágot, a dekorációt, a szükséges tárgyakat stb.,  elég sokat tudok arról, hogy milyen hangulatot is szeretne ebben a szobában – sürgetett a tettvágy, be is kéne fejezni az elkezdett munkát!

Elhatároztam, hogy a hónapokon keresztül titokban neki ajándékba vásárolt tárgyakkal együtt felkerekedek és amikor nincs otthon, akkor véglegesítem a berendezést. Segítségemre volt a Nemiskacat Látványműhely állandó dekoratőre Németh Zsuzsa (Vadvirág Dekor) és természetesen Férj, aki összejátszva velünk őrízte titkunkat és segített a szerelési munkálatokban.

Ezt képet már akkor lőttük, amikor mindennel készen lettünk és hamarosan elpucoltunk a tett helyszínéről, mielőtt még Tünde hazaérkezett volna.

Előtte azonban még sok dolgunk volt: felszereltük a lámpát, amit Tünde neten rendelt, de nem adtak hozzá kábeltakarót, úgyhogy azt rögtönöznünk kellett , hogy ne kandikáljanak ki az otromba villanykábelek.

Még gyorsan elrohantunk a soroksári ikeába, és vettünk az ablakra egy ideiglenes függönyt dekoráció céljából. Az ablakra később Tündéék majd “black out” rolót szeretnének tenni.

Az ágyra raktunk egy szép fehér ágytakarót, amit még nyáron akciósan vettem a Zara Home-ban.

A párnákat innen-onnan gyűjtögettem: ID Design, Zara Home, saját boltom…

A régi padlódeszkákból, amit innen szedtek fel, készíttettem neki egy feliratos táblát (tábla: asztalos, festés:én, írás: Krétarajz és Táblaírás, szöveg: Tünde – még az előző lakásából falmatricából)

Ezt sajnos látta a boltban (Nemiskacat Látványműhely) és tudta, hogy az övé lesz, de nem is sejtette, hogy a tábla aznap felkerül a hálószobájuk falára…

Ezután még képkereteket tettünk a többi falra is, melyeket természetesen megtölthet majd a saját fényképeivel.

Tettünk be extra lerakóasztalt a lámpának, újságoknak és apróbb csecsbecséket a tengerparti hangulatért, amire Tünde mindig is vágyott ebben a szobában.

 

Kétségtelen, hogy a lambéria és a padló festése volt a legnagyobb munka a szoba teljes felújításában, mégis azt gondolom, hogy ebben a pár órában tettük fel az i-re a pontot, mindezt úgy, hogy Tünde barátnőm nem is tudott róla, és este belépve egy teljesen berendezett szoba várta!

Így ment el és erre ért haza:

Baráti körben felmerült, hogy ez őrültség volt és nem helyénvaló más otthonában rendezkedni és olyan döntéseket hozni, ami az ő életére van hatással, mégha a legjobb barátnőd is. Kíváncsi vagyok, hogy ti örülnétek-e, ha valaki a távollétetekben ezt, vagy valami hasonlót tenne az  otthonotokban?

Ja és azt is írjátok meg kérlek, hogy szeretnétek-e, hogy a lambéria festésről is írjak majd bejegyzést?

Kapcsolódó termékek

2018-03-08T20:12:24+00:002018 február 28|Blog, DIY, Munkáink|16 hozzászólás

16 hozzászólás

 1. nemesviki04 2018-02-28 / 08:39 - Válasz

  Gyönyörű lett, nagyon szép munka!!! Szívesen olvasnék a lambéria festéséről! Én is ezt tervezem, de még nem mertem belevágni! 😊

  • Enikő 2018-03-01 / 19:43 - Válasz

   Pedig nem bonyolult.:) Inkább csak sok. Nagy munka. Kell egy kis erőt gyűjteni és neki kell állni! Szerencsére ez a festék nem büdös, nem folyik, nem csepeg.. könnyű vele dolgozni, szóval csak bátran! 🙂

 2. Dénes Klára 2018-02-28 / 09:51 - Válasz

  Már ma jöhetsz Enikő…

  • Enikő 2018-03-01 / 19:41 - Válasz

   hi-hi, csak ugorjak át a szomszédba, mi? 🙂

 3. Zengőváriné Kriszta 2018-03-02 / 05:05 - Válasz

  Én nagyon szívesen olvasnékba lambéria festésről. Én is világosítani szeretném az előszobát, de nem merek neki kezdeni. Még a mennyezeten is lambéria van.

 4. Nagyon szép lett a hálószoba, gratulálok!

  • Enikő 2018-03-06 / 07:41 - Válasz

   Köszönjük szépen!

 5. Vera 2018-03-05 / 18:09 - Válasz

  Engem is nagyon érdekel a lambéria festék. Nálunk lenolajjal lett kezelve a lambéria, vajon arra is lehet festeni ezzel a festékkel? Ekkora helyiség lambériájának festésére, amekkorát a cikkben bemutatsz, körülbelül mennyi festék kellett?

  Nagyon szép lett a végeredmény.

  Köszönöm a válaszokat

  • Enikő 2018-03-06 / 07:47 - Válasz

   Köszönjük szépen! Ez csak egy szoba, itt nem látszik a ház többi heliysége, ahol szintén le lett festve a lambéria… nem is nagyon számoltuk össze összesen. Egy liter festék kb. 13 nm-re elegendő, de ilyen sötét színnél min. két réteggel számolni kell. Illetve itt is voltak olyan részek, ahol kellett a három réteg is. Ez attól is függ, hogy mennyire törekedtek a precizitásra, a teljes és tökéletes fedésre. A lenolajas lambériánál kéne próbát végezni, mert ez egy vizesbázisú festék, tehát az olajsról “lecsúszik”, de feltételezem, ohgy az oljat már rég beszívta a fa. A próba elvégzéséhez léteznek kicsi, 120ml-es kiszereléseink, ez arra is jó, hog látod a fedést, hogy annál a lambériánánl hogyan működne a festék és hány réteg kellenne ahhoz a fedéshez, ami számodra megfelelő és akkor már tudsz vele kalkulálni. Remélem tudtam segíteni, üdv, Enikő 🙂

   • Szukits Agnes 2018-03-27 / 06:08 - Válasz

    Kedves Enikő!

    Festés előtt le kell csiszolni, alapozni a lamberiat vagy tisztítás után egyből mehet az említett festék?

    • Enikő 2018-03-28 / 18:45 - Válasz

     Kedves Ágnes,
     nem nem kell csiszolni, nehogy ezzel töltsd az időd! 🙂 Nyugodtan mehet a festék a megtisztított felületre! Üdv Enikő

 6. Kovács Csilla 2018-03-20 / 13:32 - Válasz

  Szia Enikő! Igen, ez egy érdekes kérdés, mármint, hogy bemegy az ember rendezkedni, de szerintem jól tetted. Én örülnék neki, nyilván ismeritek egymást, és amúgy sem avatkoztál bele durván, inkább csak a megbeszélt utat folytattad. Nekem biztos nagyon jól esne úgy hazajönni, hogy végre nem úgy kell lefeküdni, hogy “majd egyszer befejezzük, de jó lenne már, ha kész lenne!” Gondolom, hogy tetszett nekik, ha akarja úgyis alakítgathatja még ezerszer, mint ahogy biztosan Te sem sértődsz meg, ha változtat rajta az évek során. Nagyon szép lett, gratulálok! Kovács Csilla (Főmuci)

  • Enikő 2018-03-28 / 18:46 - Válasz

   Szia Csilla, köszi! 🙂 Igen, nagyon jól fogadta és nagyon örül neki.

 7. Eszter 2018-03-22 / 12:21 - Válasz

  Én még 2013-ban festettem át a hálószobánk lambériáját. Az akkor meg létező Baumax egy festékével. Nem lestt teljes a fedés, de nem is az volt akkor a terv. Most, hogy olvastam ezt a bejegyzést, és láttam a képeket, ülök itt a kis dolgozó szobámban, felnézek, és belém villant az érzes, itt még miért nem festettem át a lambériát? Így aztán gyorsan el is döntöttem. Idén felújítás.
  Jó látni, hogy ezzel a festékkel elég általában 2 réteg.
  De attól félek, ha egyszer belekezdek a festésbe, nem lesz megállás. 🙂

  • Enikő 2018-03-28 / 18:45 - Válasz

   …hát ez bizony így van.. nehéz megállni! 🙂 Jó munkát! 🙂

 8. Dius 2018-09-28 / 18:15 - Válasz

  Jó kérdés…az a típusú ember vagyok, aki nagyon nehezen viseli el, ha valaki “matat” a cuccai között, de azt hiszem, egy ilyen meglepetés olyan hatalmas örömet tudna szerezni, hogy még ezt is elfelejteném. Nagyon jó, hogy ilyen barátság van köztetek, nagy kincs ez.
  A szoba pedig gyönyörű lett.

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.