Hálószoba tuning

Mit szólnátok hozzá, ha megvásárolnátok álamaitok lakását ezzel a hálószobával?

És mit szólnátok hozzá, ha egy napon ebből a szobából elmenve dolgozni, este hazajöttök fáradtan a munkából és ez a látvány fogadna:

Igen, ez ugyanaz a szoba, csak másik perspektívából, de mutatom a másik felét is…

Nos, nem teljesen EZ történt, amit ez előbb felvázoltam, de majdnem! 🙂

Ismerjétek meg Tündét, a legjobb barátnőmet, pontosabbat az ő hálószobájának a történetét:

nagyon nehéz – és hosszú is lenne – elmesélni azt a sok mindent, ami hónapok alatt történt ezzel a szobával, de megpróbálom nagy vonalakban összefoglalni.

Először is ki kellett cserélni a régi hajópadlót újra, majd hosszas tervezgetés után megszületett a döntés, a padló legyen fehér-szürke antikolt, a falak fehérek, de legyen benne Tünde kedvenc kék színéből, a Greek Blue-ból is.

Így nézett ki a szoba az új, natúr padlóval, tehát innen indult a festés, Annie Sloan festékekkel:

Pár hétre rá Tündéék itt tartottak (lenti kép). A padló kapott egy réteg Paris Grey szürkét, majd egy réteg Old White fehéret, amit aztán Sanci, a család házi festője kézzel(!) csiszolt fel, hogy a megfelelő antikolást kapjuk. Mivel az Annie Sloan termékek közül csak lágy viaszunk van, ami padlóra nem jó, ezért ezt követően a padló keményviasz felületkezelést kapott, hogy strapabíró, ellenálló és takarítható legyen. Sajnos a keményviasz azonban besárgult a felületen, ez a képeken ez kicsit látszik is.

Miután Tündéék végeztek az egész felső szint (3 szoba) lambériájának átfestésével éppen elég fáradtak és kimerültek voltak ahhoz, hogy itt a történet meg is álljon és ez a látvány fogadja őket minden este és reggel – na jó, a fotó kedvéért kicsit feltúrtam az ágyneműt, hogy autentikusabb legyen a látvány

Meglepetést okozni mindig különös izgalommal, de egyben nagyfokú szorongással is jár. Vajon a megajándékozott fog-e örülni a meglepetésnek? Tetszeni fog-e neki? Bizony, ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem, amikor elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább, mégiscsak együtt tervezgettük Tündével ezt a szobát, a színvilágot, a dekorációt, a szükséges tárgyakat stb.,  elég sokat tudok arról, hogy milyen hangulatot is szeretne ebben a szobában – sürgetett a tettvágy, be is kéne fejezni az elkezdett munkát!

Elhatároztam, hogy a hónapokon keresztül titokban neki ajándékba vásárolt tárgyakkal együtt felkerekedek és amikor nincs otthon, akkor véglegesítem a berendezést. Segítségemre volt a Nemiskacat Látványműhely állandó dekoratőre Németh Zsuzsa (Vadvirág Dekor) és természetesen Férj, aki összejátszva velünk őrízte titkunkat és segített a szerelési munkálatokban.

Ezt képet már akkor lőttük, amikor mindennel készen lettünk és hamarosan elpucoltunk a tett helyszínéről, mielőtt még Tünde hazaérkezett volna.

Előtte azonban még sok dolgunk volt: felszereltük a lámpát, amit Tünde neten rendelt, de nem adtak hozzá kábeltakarót, úgyhogy azt rögtönöznünk kellett , hogy ne kandikáljanak ki az otromba villanykábelek.

Még gyorsan elrohantunk a soroksári ikeába, és vettünk az ablakra egy ideiglenes függönyt dekoráció céljából. Az ablakra később Tündéék majd “black out” rolót szeretnének tenni.

Az ágyra raktunk egy szép fehér ágytakarót, amit még nyáron akciósan vettem a Zara Home-ban.

A párnákat innen-onnan gyűjtögettem: ID Design, Zara Home, saját boltom…

A régi padlódeszkákból, amit innen szedtek fel, készíttettem neki egy feliratos táblát (tábla: asztalos, festés:én, írás: Krétarajz és Táblaírás, szöveg: Tünde – még az előző lakásából falmatricából)

Ezt sajnos látta a boltban (Nemiskacat Látványműhely) és tudta, hogy az övé lesz, de nem is sejtette, hogy a tábla aznap felkerül a hálószobájuk falára…

Ezután még képkereteket tettünk a többi falra is, melyeket természetesen megtölthet majd a saját fényképeivel.

Tettünk be extra lerakóasztalt a lámpának, újságoknak és apróbb csecsbecséket a tengerparti hangulatért, amire Tünde mindig is vágyott ebben a szobában.

 

Kétségtelen, hogy a lambéria és a padló festése volt a legnagyobb munka a szoba teljes felújításában, mégis azt gondolom, hogy ebben a pár órában tettük fel az i-re a pontot, mindezt úgy, hogy Tünde barátnőm nem is tudott róla, és este belépve egy teljesen berendezett szoba várta!

Így ment el és erre ért haza:

Baráti körben felmerült, hogy ez őrültség volt és nem helyénvaló más otthonában rendezkedni és olyan döntéseket hozni, ami az ő életére van hatással, mégha a legjobb barátnőd is. Kíváncsi vagyok, hogy ti örülnétek-e, ha valaki a távollétetekben ezt, vagy valami hasonlót tenne az  otthonotokban?

Ja és azt is írjátok meg kérlek, hogy szeretnétek-e, hogy a lambéria festésről is írjak majd bejegyzést?

Kapcsolódó termékek

2018-03-08T20:12:24+00:002018 február 28|Blog, DIY, Munkáink|16 hozzászólás