Beltéri ajtók és gerendák festése – Vikiék otthona

Megvásárolni egy kész házat mindig kompromisszumokkal jár. Ezt érezte Viki is évekig, amikor a kőmüvesmester által eredetileg saját maguknak megépített házba bekölöztek és elkezdték szépen lassan a belülről inkább vadászháznak kinéző új otthonuk berendezését a saját ízlésükre formálni.

Vikiék két-három házra laknak tőlünk, a gyerekeink révén ismerkedtünk meg. A ház fantasztikus adottságokkal rendelkezik, kiváló elrendezésű élettér egy három gyermekes család számára.

Bár az előző tulajdonos a vadásztrófeáit és a legtöbb sötétbarnára pácolt bútort elvitte magával, a téglafalakat, a barnára pácolt gerenda menyezetet és a beépített bútorokat hátrahagyta. A cél: világosítani!

Viki alaposan átgondolta a feladatokat és egy szép tavaszi napon nekiállt a beltéri ajtók festésének, íme az eredmény:

 

 

 

A második – nagyobb feladat – a mennyezeti gerendák festése volt, amire Viki egy éven keresztül gyűjtötte az erőt és minden elismerésem, mert csodálatos lett a végeredmény!

 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban Viki még átfestette az ebédlőgarnitúrájukat is, az asztalt és a 6 széket!

 

 

Egy előtte-utána fotó a ebédlővel:

Szívből gratulálok Vikinek a gyönyörű otthonukhoz és a kitartó munkájához, mellyel olyanná varázsolt sz otthonát, amiről mindig is álmodott!

 

Kapcsolódó termékek

2018-01-17T06:18:45+00:002017 november 18|Blog, Bútorfestés|4 hozzászólás

4 hozzászólás

 1. Angéla 2020-02-11 / 17:20- Válasz

  Üdv;
  Érdekelne Viki milyen lépésekben oldotta meg a mennyezeti fagerendák fehérre festését?(le kell -e csiszolni festés előtt pl.)
  Hasonlóra készülünk 🙂
  Előre is köszönöm a választ!

  • Enikő 2020-02-12 / 06:29- Válasz

   Kedves Angéla! Nem, nem kell csiszolni és nem csiszolt Viki sem, pont ez az egyik lényege az Annie Sloan bútorfestéknek, hogy kenhető lakkozott felületre is. Ezért nem volt “annyira nagy” munka, de persze állva létrán felfele nézve festeni sem semmi. 🙂 Még az is jó, hogy a festékünk nem csöpög és könnyen kezelhető, tehát nem fog a nyakadba folyni a mennyezet festése közben. Javaslom, hogy végezettek előtte próbafestést, mert ha nagyon régi a gerenda és páccal volt kezelve, akkor átvérezhet, vagy esetleg több réteg kellhet, mint számítotok rá. Tehát a lépések: portalanítás, festés igény szerinti rétegekben. Ezt követően le is lehet viaszolni, de mennyezetnél nem feltétlenül szükségs. A felülete matt lesz, egyáltalán nem fényes. Ha bármi kérdésed van vagy szertnéd látni a színeket élőben, illetve személyesen feltenni a kérdéseidet szeretettel látunk a boltban, a cím és nyitvatartás lent a láblécben. Üdv Enikő

 2. Anita 2020-05-17 / 08:07- Válasz

  Szia!

  Érdekelne, hogy Viki milyen festékkel kente a beltéri ajtókat? Mennyire kellett előtte megcsiszolni az ajtókat?
  Válaszát előre is köszönöm.