Beszürkült a könyvespolc

…ami természetesen nem valami anomália eredménye, hanem én követtem el.

Hosszan vívódás után hoztam meg a döntést, hogy az egész nappalit meghatározó majdnem 5 méter széles és plafonig érő könyvespolcunkat nem az eredeti elképzelésnek megfeleően pácolni és méhviaszolni fogom, hanem befestem szürkére.

Történt ez azok után, hogy egyszer már leviaszolta az asztalos, csak éppen én rossz színű viaszt adtam a kezébe, ő meg már csak akkor szólt ,amikor az egésszel készen lett. Csalódásomat EZZEL a poszttal írtam ki magamból, de minden jó, ha a vége jó, nemigaz?

Beszéljenek helyettem a képek!

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

ASCP festett könyvespolc

A következő posztban megmutatom azt is, hogy hogyan készült! KATTINTS IDE!

(nem ennyire szűkszavúan…)

2017-06-29T07:15:22+00:00 2014 február 17|Blog, Bútorfestés, DIY|12 hozzászólás

12 hozzászólás

 1. Renata Kiss 2014-02-17 at 14:51 - Reply

  Gratulálok Enikő, baromi jó lett! A minták külön nagyon tetszenek 🙂

  • Nemiskacat 2014-02-17 at 21:44 - Reply

   Köszi! A mintákra még kitérek egy másik posztban, elég sokat vacakoltam vele…

 2. BoRi 2014-02-17 at 15:51 - Reply

  A képeken nem is tűnik szürkének. Olyan világos, krémes. Nagyon szép lett! Várom a sztorit, hogy hogyan fért be a tévé és szétszerelted-e az egészet a festéshez! 🙂
  Gratulálok!
  Rita

  • Nemiskacat 2014-02-17 at 21:42 - Reply

   A tévé úgy fért be, hogy lenyisszantottunk a sarkaiból. 🙂 Természetesen nem, eladtuk és vettünk egy kisebbet. Hogy szétszereltük-e? Nem, nem szereltük szét. Ez sajnos nem a “Hogyan fessünk bútort, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva” – projekt volt, hanem a “Mentsük, ami menthető” – projekt. Képtelenség (vagyis inkább nagy áldozat) lett volna szétszerelni. Az asztalos sok elemet az összeszerelés után még külön ide igazított (korona, ajtók, illesztések). Ha úgy döntök, hogy szétszereltetjük, és kezdjük előlről az egészet, akkor valószínűleg lecsiszoltatom vele, és újraviaszoljuk az eredeti elképzelésnek megfelelően. Az óriási munka, és óriási költség lett volna, ezt már nem tudtuk bevállalni. Próbáltam kihozni belőle a lehető legjobbat. Nem mondom, hogy tökéletes, mert sok polcot ott festettem a helyén, de erről fog szólni a következő poszt…

 3. Laczkó Ildikó 2014-02-17 at 19:15 - Reply

  Ez nagyon jó lett. Emlékszem mikor írtál róla, hogy mennyire nem az lett a könyvespolcodból amit elterveztél. Teljességgel átéreztem, én nem is tudom mit csináltam volna ha velem történik, olyan hosszas tervezgetés és várakozás után.
  Ez most szerintem jobb mint az eredeti, nekem nagyon bejön.

  • Nemiskacat 2014-02-17 at 21:44 - Reply

   Köszönöm Ildikó!

 4. Babák Betti 2014-02-17 at 19:20 - Reply

  nagyon szép lett, végül a tv is befért 🙂

 5. Ági Portörő 2014-02-17 at 21:36 - Reply

  A tévét én sem értettem, hogy most hogy illeszkedhet ennyire szépen, de visszanézve a képeket, azt hiszem, lecseréltétek egy olyanra, ami befér, ugye?
  Egyébként gyönyörűséges, remélem most már tényleg elégedetten hátradőlve csodáljátok legalább 30 évig!

 6. TB Krisztina 2014-02-18 at 06:12 - Reply

  Csodálatos lett, nekem minden álmom egy ilyen!! De sajnos itt nem fér el. Vagy akkor nem fér el elég ülőgarnitúra vagy az étkezőasztal. Elolvastam az előző posztot is, és szerintem az sem baj, hogy rálóg az ajtókeretre – így olyan, mintha az ajtó is a polcrendszer része lenne! Szerintem, ami hibát lehetett, ezzel a festéssel kiküszöböltetek… És riszpekt a férjnek, hogy belement a kisebb tévébe, az enyémnél ez no way lett volna :-))

 7. Anyinyoka Anyinyoka 2014-02-20 at 15:46 - Reply

  Álomszép lett! Gyönyörű a színe, és nagyon jó ötlet a fehér minta rajta! Biztos voltam benne, hogy valami szépet varázsolsz belőle!

 8. Anyinyoka Anyinyoka 2014-02-20 at 16:17 - Reply

  Egyszerűen gyönyörű lett! Mesés ez a szín, és a minta is telitalálat. Biztos voltam benne, hogy valami gyönyörűséget fogsz kihozni belőle!

 9. Agnes Hohl 2014-04-11 at 21:14 - Reply

  Kedves Enikő! Nagyon szepek a munkaid, gratulálok! Sok bútort festettem mar,, de a ” hagyományos” módszerrel. Te is tudod, mennyi idö es munka, ha szépet szeretnénk vegeredmenykent. Szívesen kiprobalnam a festéket. Bársonyos butorkarpitot is festhetek vele? Csak mert egy szep barokk széket sikerült megcsipnem, hibátlan állapotban. A színen viszont természetesen valtoztatnek. 🙂 Az is érdekelne, hogy mikortól rendelhető a festék. Koszonom a válaszod.

Írd meg véleményed

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.