Nemrég az Annie Sloan Hungary facebook oldalon játékot szerveztem “Chalk Paint ™ – tel festettem!” címmel. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a részvételt a játékban, sok szép pályamunka érkezett, aminek nagyon örültem. Sokkal több alkotást jutalmaztam volna, mint amire anyagi keretem adódott, nézzétek ezt el nekem… íme az eredményt kihírdető plakát:

 

Chlak Paint tel festettem játék

 

A szavazatgyűjtéses játékot Szécsényi Ditta nyerte, összesen 2095 szavazattal, melyet  Florence színre festett komódjaival gyűjtött.

A helyezést elért alkotásokat szeretném kicsit részletesebben kifejteni és a zsűri értékeléséből kiragadni pár részletet.

Kulcsár Gabriella komódját mindhárom zsűritag első helyre ítélte.

 

Chalk Paint festékkel festettem

Kata és Ditta különösen a átgondolt koncepciót és a színek használatát emelte ki, mellyel egy vidám és vagány bútor született. Külön kiemelték a jó minőségű fotót.

A második helyezet – szintén minden kétséget kizárólag – Verzár Júlia ebédlője lett, melyet Paris Grey színben álmodott újra.  Anita és Kata is előkelő helyre pontozta ezt a kellemes hangulatú ebédlőt.

 

Chalk Paint tel festettem játék

“Szép, egységes, harmonikus az egész, szinte érzem a hely atmoszféráját. ez tipikusan egy olyan átalakítás, amely kiemeli a útor eredeti szépségét! Díjazom a stylingot és a jó fotót is!!!!” – Szentgyörgyi Kata

 

A harmadik helyezet, és egyben a közönségszavazás nyertese is- Szécsényi Ditta alkotása, a két komód Florence színben.

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

Itt a zsűri a szokatlan megoldást, az ötletet és a kreativitást értékelte, azt, hogy Szécsényi Ditta egy teljesen más stílusú bútorrá varázsoltá át az eredetit.

Szívből gratulálok a nyerteseknek!

A helyezést elért bútorok mellett megemlítenék még pár olyan bútort, amelyek a zsűritagoknál szintén pontokat kaptak.

Az egyik ez kis bőrönd volt, mely a kivitelezéssel és stylinggal, és jó minőségű fotóval nyerte el a zsűri tetszését. Tóth Kamilla készítette, Old Ochre színű Chalk Paint ™- tel festette.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

 

Egy másik pontozott bútor az Andrási Ágnes készítette kiskomód Cream és Arles színekben. Igazából semmi különös, de valahogy nagyon megkapó, érdekes a két szín párosítása, és nagyon szép, harmónikus a fotó.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

Az ikeás ágyat Bene Holcz Zsófia festette és Szentgyörgyi Kata azért emelte ki, mert szerinte szép példája annak, hogyan lehet a rusztikus és a modern között egyensúlyt teremteni.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

 

A következő szekrénysort azért emelte ki a zsűri, mert mintapéldája annak, amikor kénytelenek vagyunk “abból főzni, amink van”. Ez a régi emlékeket idéző bútor költségtakarékosság és érzelmi okok miatt sem került mostoha sorsra, inkább kapott egy kis festéket.

Bodó Rita festette és a blogján még többet olvashattok erről az átalakításról.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

A következő fekete komódot Krivarics Ditta emelte ki a mezőnyből és nekem is egyik kedvencem. Tóth Mónika festette, kívül Graphite feketére és belül Duck Egg Blue kékre. Vagány és bevállalós. Egy üzletet díszít, Lengyel Józsefhez, a Torta és karamell blog tulajdonosához került Győrbe, ott megnézhetitek élőben is.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

 

Éééés most következzenek azok a bútorok, amik sem helyezést, sem pontot nem kaptak, de én személy szerint nagyon érdekesnek találtam valami miatt…  (sorrendiség nélkül mutatom őket).

Az egyik ez az asztal. Egyáltalán nem a stílusom, én valószínűleg neki sem álltam volna egy ilyen bútort átfesteni, inkább kerestem volna egy másikat helyette. Teszik, ahogyan a lábain a színek átmennek az egyikből a másikba. Bátor és nem szokványos megoldás.

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

 

Ez régi a konyabútor zseniális átlakítás. Ha nem Tarnóczi Évi készíti, el sem hiszem ,hogy ez ugyanaz a bútor. Nagyon sok munkája lehet benne, gratulálok hozzá!

 

Chalk Paint ™ -tel festettem játék

Bevallom, ez a szekrényrészlet az egyik kedvencem. Szeretem a nem megszokott festési módot, ahogyan a színek egészen szokatlanul kibuggyannak egymás alól. Találtam a szekrényről egy egész alakos képet és az a véleményem, hogy a virágdíszítés az alján kicsit elviszi más irányba, mint amit az ajtók után várnánk… mindenesetre nálam egy figyelemre méltó darab.

A szekrényt megnézhetitek élőben is, ha ellátogattok Szlovákiába, a Villa Filiában, a levendula szobában keressétek.

 

Chalk Paint ™ tel festettem játék

 

Arató Alíz munkája a kiskomód. Alíz Pure White és Old Ochre színeket használt, majd a fiókot csipkével díszítette. Nekem tetszik ez a megoldás, szolid, visszafogott és épp annyira “csipkés”, mint amennyi nekem még belefér.

 

Chalk Paint ™ tel festettem játék

 

Ez a pávás komód egy nagyon érdekes darab. Szerintem ebben a környezetben nem érvényesül igazán, harsány, bátor színhasználatával nagyon hangsúlyos, akár túlzó is lehet, de valahogy minduntalan visszatért rá a szemem… valamiért van benne számomra valami egészen eredeti. Ha egy művészeti galériában lenne kiállítva és rá lenne írva, hogy 380 ezer ft,  azt is simán elhinném róla. Miasnikov Mária készítette.

 

Chalk Paint festékkel festettem

 

A kollázson szereplő bútorokat Mentes Ildi festette. Őt mindenképpen szeretném kiemelni, mert szerintem kiváló stílusérzéke van, abszolút felismerhetőek a bútorai. “Ősrégi” Chalk Paint™ rajongó, a legeslegelső általam szervezett közös festék rendelésben már benne volt, azóta szerintem már mindent átfestett otthon.

 

Chlak Paint tel festettem

 

A következő fotó sajnos nem túl jó minőségű, ezért nem is látszik jól ez a szerintem gyönyörű bútor. Több szín, szolid minta, nem unalmas, mégis ízléses. Szerintem beleillik ebbe a romantikus hangulatú hálórészletben. Pogány Ági festette.

 

Chlak Paint tel festettem

 

Még mondja valaki, hogy mindenki mindent fehérre fest! 🙂 Nyirán Éva konyhabútorában én a bátor színválasztást értékelem: Provence, Florence, Aubusson Blue és Graphite.

 

Chlak Paint tel festettem

 

Még két konyhát szeretnék mutatni, ahol a tulajdonosok szintén több színt használtak a Chalk Paint™ palettából. Az egyik Siófoki Edit konyhája romantikus, vidékies stílusban. Edit Duck Egg Blue és Old Ochre színeket használt. És a másik…

 

Chlak Paint tel festettem

 

… Pathó Anikó konyhája Aubusson Blue és Pure White színekben.

 

Chalk Paint tel festettem játék

 

És végül muszáj kiemeljem –  mert nagyon szeretem a munkáikat – Schlenkné Kovács Timiéket, akik ketten a férjével együtt nem mások , mint a Before After. Ezúttal nem termett nekik babér, de szerintem nincs is rá szükségük, páratlan kreativitással nyúlnak hozzá bútorokhoz, érdemes meglátogatni a honlapjukat vásárlás és inspirációszerzés céljával is.

 

Chlak Paint tel festettem

Ezen felül megemlíteném még Müller Istán tetőtéri szobáját, Kovács Eszter erősen textúráltra festett konyhabútorát, Novák Zsuzsa bútorait – nagyon szerettem, ahogy fest –  Heiszer Erika Chateau Grey-re festett táalóját,Tímár Kriszti kozmetikáját, Puskás Judit kék gitárját, Molnárné Szekeres Judit pitypangjait, Varga Dalma stencilmunkáit, Horváth Krisztina bőrfotelét… 🙂 🙂

Tényleg csak a helyhiány miatt nem tudok még több alkotást itt megmutatni, de az Annie Sloan Hungary facebook oldalán, a Játék alkalmazásban még egy darabig megtaláljátok az összes feltöltött bútort. Szerintem nagyon sok jó megoldás született, mely az adott környeztben jobban megállja a helyét, mint ami itt, a számítógép képernyőjén keresztül egy kis képen látszik.  Találtok szép megoldásokat bonanza bútor átalakításra, szék átfestésre, a bevállalós Barcelona Orange szín használatára, bőrfotel festésre, képkeretekre..  szóval sok-sok érdekes festett bútor, remélhetőleg készítőik legnagyobb örömére.

A képek sorsa: A saját honlapom mellett terveim között van egy másik honlap készítése is, mely csak Annie Sloan festékéről fog szólni. Itt minden információt megtaláltok majd, amit a Chalk Paint ™ festékről és Annie egyéb termékeiről szeretnétek tudni. Erre a honlapra szeretnék egy “Vásárlói alkotások” oldalt, amolyan “büszkeség falat”, ahová összegyűjteném a hazai alkotásokat.

Ha most nem tudtatok részt venni a játékban, de kedvet éreztek hozzá és szívesen küldenétek képet Chalk Paint ™ -tel festett tárgyaitokról, akkor ne habozzatok: nemiskacat@nemiskacat.hu. (Fontos: lehetőleg fekvő képet küldjetek!)

Még egyszer köszönöm a játékosoknak részvételt, a szavazóknak a voksokat, és a zsűri tagjainak, hogy nevükkel hozzájárultak Chalk Paint ™ népszerűsítő minikampányomhoz.