2021 PANTONE színe

A PANTONE minden évben, így idén is, megválasztja az év színét. Azon gondolkoztam, hogy bizony a lakberendezésben nem olyan könnyű ezeket a trendeket követni. Az ember egy-két kiegészítőt még lecserél, de egy új irányzat miatt a teljes bútorzatot nagy eséllyel nem fogja. Persze nem is változik olyan gyorsan az ízlésünk, nekem is jó pár évembe telt, mire a felújítás mellett döntöttem.

Nekünk, bútorfestőknek mondhatni könnyű, hiszen beleszeretünk egy színbe, vagy színösszeállításba, és nem kell rögtön a bútorboltba rohannunk. Egyszerűen fogjuk a régit és átfestjük. Ezért is fogott meg annak idején a hobbi bútorfestés és az Annie Sloan krétafestékek. Elképesztő rugalmasságot ad, szárnyalhat a fantáziám és szinte lehetetlen elszúrni, hiszen mindig ott a lehetőség újrafesteni.:)

No, de ennyi bevezető után jöjjön hát 2021. két PANTONE színe: a sárga és a szürke.

2021 év PANTONE színei: “Illuminating” és “Ultimate Gray,” Kép forrása: Pantone, New York Times

Az Annie Sloan színpalettán rögtön 3 sárga és 3 szürke színből is válogathattok, ha szeretnétek Ti is „trendi” árnyalatokba öltöztetni az otthonotokat.

ENGLISH YELLOW

Ha egy igazi sárga színre vágynátok, akkor English Yellow. Tiszta kankalinsárga, amely az első nem földszín volt a palettán.

TILTON

Mély mustársárga, igazi földszín. Bevallom, nekem a Tilton ez az egyik kedvenc sárga árnyalatom, csodásan fest felkenve.

ARLES

Ha picit narancsosabb sárgát szeretnétek, akkor mindenképpen Arles lesz a megoldás. Gazdag okkersárga, kicsi naranccsal bolondítva.

 

PARIS GREY

Egyik legkedveltebb színünk, a tavalyi TOP 5-ben is helyett kapott. Nem hiába, a Paris Grey gyönyörű, lágy, kicsit kékes szürke, mely régen a francia kastélyok kedvelt bútorszíne volt.

FRENCH LINEN

A French Linen Annie Sloan 3 szürke színe közül a legsemlegesebb, leghűvösebb árnyalat. Éppen ezért nagyon jól illenek hozzá olyan gazdag színek, mint az arany, vagy az élénk piros.

CHICHAGO GREY

A Paris Grey-hez képest a Chichago Grey sokkal hűvösebb, kékesebb árnyalat. Ideális választás az industrial vagy a letisztul skandináv stílus megteremtéséhez.

SZÜRKE&SÁRGA

A variációknak pedig csak a képzelet szab határt. Íme néhány Annie Sloan Chalk Paint-tel festett bútor sárga-szürke kombinációkban.

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

  1. Kedves Nemiskacat!
    Egy barna bútorlapból készült franciaágy és a hozzá tartozó éjjeliszekrény egy részét (valami geometriai minta) szeretném lefesteni, ami kb. 3-4 m2, ami után szeretném, ha a bútor selyemfényt kapna, amihez lakkot kell venni.
    A kérdésem az, hogy amennyiben lefestettem a bútor megfelelő részeit, lakkal a teljes felületet átkenhetem-e, vagy az csak a festett részekre alkalmazható.
    Köszönöm a segítséget.

  2. Kedves Éva! Csak a festett részt kellene lakkozni, a lakk önmagában nem fog megállni a bútorlapon. üdv Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + húsz =

Szendrődi Enikő vagyok, a Nemiskacat tulajdonosa, hobbibútorfestő.

Eltökélt szándékom a lelkes bútorfestők támogatása, bátorítása. Legyen szó modern vagy rusztikus felületről, teljesen kezdő vagy már gyakorlottabb haladóról, mindenki számára tartogatok új technikákat. Számtalan ingyenesen elérhető cikket, videót találsz az oldalamon. Kellemes böngészést kívánok!

Már tudod is mit fogsz festeni?

Nézz körbe a Nemiskacat webshopjában, válogass a színek között és szerezz be minden bútorfestéshez szükséges kelléket.

Nem találsz választ bútorfestéssel kapcsolatos kérdésedre?

Segítünk! Keress minket online felületeinken vagy személyesen boltunkban!

Nemiskacat boltja
2051 Biatorbágy, Csillag utca 7.
Hétfő, péntek: 9-18 óráig
Kedd, szerda, csütörtök:
9-16 óráig
Telefon: +36 23 781 345
E-mail: nemiskacat@nemiskacat.hu