2021 PANTONE színe

A PANTONE minden évben, így idén is, megválasztja az év színét. Azon gondolkoztam, hogy bizony a lakberendezésben nem olyan könnyű ezeket a trendeket követni. Az ember egy-két kiegészítőt még lecserél, de egy új irányzat miatt a teljes bútorzatot nagy eséllyel nem fogja. Persze nem is változik olyan gyorsan az ízlésünk, nekem is jó pár évembe telt, mire a felújítás mellett döntöttem.

Nekünk, bútorfestőknek mondhatni könnyű, hiszen beleszeretünk egy színbe, vagy színösszeállításba, és nem kell rögtön a bútorboltba rohannunk. Egyszerűen fogjuk a régit és átfestjük. Ezért is fogott meg annak idején a hobbi bútorfestés és az Annie Sloan krétafestékek. Elképesztő rugalmasságot ad, szárnyalhat a fantáziám és szinte lehetetlen elszúrni, hiszen mindig ott a lehetőség újrafesteni.:)

No, de ennyi bevezető után jöjjön hát 2021. két PANTONE színe: a sárga és a szürke.

2021 év PANTONE színei: “Illuminating” és “Ultimate Gray,” Kép forrása: Pantone, New York Times

Az Annie Sloan színpalettán rögtön 3 sárga és 3 szürke színből is válogathattok, ha szeretnétek Ti is „trendi” árnyalatokba öltöztetni az otthonotokat.

ENGLISH YELLOW

Ha egy igazi sárga színre vágynátok, akkor English Yellow. Tiszta kankalinsárga, amely az első nem földszín volt a palettán.

 

TILTON

Mély mustársárga, igazi földszín. Bevallom, nekem a Tilton ez az egyik kedvenc sárga árnyalatom, csodásan fest felkenve. ?

ARLES

Ha picit narancsosabb sárgát szeretnétek, akkor mindenképpen Arles lesz a megoldás. Gazdag okkersárga, kicsi naranccsal bolondítva.

 

PARIS GREY

Egyik legkedveltebb színünk, a tavalyi TOP 5-ben is helyett kapott. Nem hiába, a Paris Grey gyönyörű, lágy, kicsit kékes szürke, mely régen a francia kastélyok kedvelt bútorszíne volt.

FRENCH LINEN

A French Linen Annie Sloan 3 szürke színe közül a legsemlegesebb, leghűvösebb árnyalat. Éppen ezért nagyon jól illenek hozzá olyan gazdag színek, mint az arany, vagy az élénk piros.

CHICHAGO GREY

A Paris Grey-hez képest a Chichago Grey sokkal hűvösebb, kékesebb árnyalat. Ideális választás az industrial vagy a letisztul skandináv stílus megteremtéséhez.

SZÜRKE&SÁRGA

A variációknak pedig csak a képzelet szab határt. Íme néhány Annie Sloan Chalk Paint-tel festett bútor sárga-szürke kombinációkban.

 

Kapcsolódó termékek