Tavaly ünnepeltük a Chalk Paint ™  25. születésnapját és ebből kifolyólag Annie pályázatot hirdetetett: 25 közösségi tér megújulását szponzorálja alapanyagokkal: festékkel, bútorszövettel, egyéb kellékekkel. Idén tavasszal lehetett nevezni a támogatásra, és számomra óriási büszkeség és siker, hogy egy magyar projekt is elnyerte Annie tetszését.

Bevallom, hogy olyan sokan jelentkeztek Magyarországról, hogy a végső fináléba 3 magyar közösségi tér is bekerült, ezek közül választotta ki Annie a végső győztest.
A Nagymarosi Művelődési Házat Plentner Katalin, nagymarosi lakos nevezte a pályázatra.

Plentner Katalin Sznedrődi Enikő

Kata és én még a nyáron, amikor elkezdtük a tervezést

Közös terveink szerint a művelődési ház előtere és a nagyterem egy része fog megújulni: befestjük mindenhol a lambériát, lépcsőt festünk, kiállítási paneleket és sok-sok a széket kárpitozunk újra.

Így nézett ki ott jártamkor, nyáron a művelődési ház.

#25Project Annie Sloan

A nagyterem.

#25Project Annie Sloan

Ez az előtér. A lambériát is fogjuk festeni.

kárpitozásra váró székek

kárpitozásra váró székek

festésre váró felületek

festésre váró felületek

A projektet nem csak Annie támogatja, hanem még sokan mások is, hiszen ez egy fontos társadalmi összefogás, hogy egy közösségi tér újra teljes pompájában funkcionáljon.

Legnagyobb feladat Katára várt, aki meggyőzte az önkormányzatot és a városvezetést, hogy ennek a pályázatnak a megnyerése “égi jel” és épp itt az idő egy komolyabb felújításra. Így hála Nagymaros városának a Művelődési Ház épülete egy komoly rekonstrukción esik épp keresztül. Erre a nagyobb felújításra tesszük majd fel mi a “koronát” egy kis dekorfestéssel és nem utolsó sorban a helyi lakosok és a Nemiskacat Olvasók közösségi összefogásával!

Az eseményről részletesebb információkat ebben a Facebook eseményben találsz:
https://www.facebook.com/events/963396820456727/?active_tab=discussion

Elsőként a régi, kopott, szakadt székeket fogjuk új köntösbe öltöztetni a november 19-20-i hétvégén ingyenes kárpitozás workshopok keretében, amelyre korlátozott számban várjuk a jelentkezőket. Jelentkezés a kárpitozásra ide kattintva:
http://doodle.com/poll/78wnxpnur4diix5x

A felújítás második hétvégéje lesz a nagy átalakítás, amikor a falak is új színbe öltöznek. Ha időd engedi, akkor tarts velünk november 26-27-n, szombaton és vasárnap. Jelentkezés a festésre ide kattintva:
http://doodle.com/poll/rd2b8k52rfmrca9g

Az Annie Sloan #25 Project aktív résztvevői és támogatói:
November 19-én, szombaton kárpitozásban segítőnk lesz Újházy Ildikó, a Jobb mint volt bloggere, Ildikó blogját itt találod, ha szeretnéd megismerni a munkáit: http://jobbmintvolt.cafeblog.hu/

November 20-án, vasárnap a kárpitozást a Manohuis Csapata, Jancsó Györgyi és Nyírő Anita segíti, A Manohuis Lányok munkáit a Facebook oldalukon nézheted meg: https://www.facebook.com/manohuis/

Az eszközöket mindkét alkalomra Jávor Hajnalka, Magnóliák Műhelye biztosítja részünkre.

A festési munkálatokat november 26-27-én Az Asztalom Nemes-Gergely Erika és én fogjuk segíteni.

Kapj fel egy kényelmes DIY szettet és gyere el Te is segíteni a felújításban!

“Mindig is az volt a véleményem, hogy a független vállalkozások alkotják a közösségek szívét-lelkét, és a helyi közösségi terekkel való kapcsolat rendkívül fontos egy környék, egy közösség felvirágoztatásában. Először Angliában, a saját, szeretett East Oxford Közösségi Házunkon láttam, hogy egy kis átalakításra szorul, hiszen az egész közösség használta.  Miután itt, a közösségi házban sikerült megszépíteni egy helyiséget, tudtam, hogy viszonteladóim tágabb értelemben vett családjának segítségével, az ő szakértelmükkel, világszerte megtehetjük ugyanezt a hasonló épületekkel. Így született a #25Project! “ Annie Sloan