Annie Sloan falfestékből krétafal

Méltatlanul kevés szót ejtünk Annie Sloan falfesték palettájáról. Pedig tudjátok, a Chalk Paint széria 16 színe ugyanúgy megtalálható falfestékként is, hogy teljes legyen a harmónia az otthonotokban.

Az Annie Sloan falfestékeknek van 2 extra tulajdonságuk:

  • moshatók, súrolhatók
  • krétával lehet rajzolni rájuk

 

Nem csoda, hogy sok kisgyerekes családot megihletnek. 😊 Nálunk például évek óta a folyosó dísze, a gyerekek rajzolgatnak rá. Egyik kolléganőnk ezt látva, szintén ecsetet ragadott. Íme a tapasztalatok az Ő tollából.

Krétafal festése

Egy 4 és egy 1,5 éves gyerkőccel élünk együtt és hát mit mondjak…, a falak ennek megfelelően néznek ki. Kislányunk éppen abban a korban van, amikor még magyarázni kell a fal és rajzlap közti különbségeket.

Szeptemberben utó-nyaralni voltunk és a házban volt egy szuper krétafal. A gyerekek a nyaralás felét szerintem ott töltötték volna, ha engedjük 🙂 Ekkor fogalmazódott meg, hogy kéne otthonra is…

Hová fessük?

Hosszas mérlegelés után az előszoba tűnt a legjobb választásnak. A bejárati ajtó melletti rész elég félreeső, ácsoroghatnak ott bármennyit (kiindulva a szeptemberi tapasztalatból), plusz a lehulló krétapor sem egy gyakori közlekedési útvonalon van, így kisebb eséllyel hordjuk szét a lakásban.

A hely megvolt, már csak azt kellett eldönteni, hogy a teljes falat vagy csak egy bizonyos magasságig fessük. Mivel egy ajtó melletti részről van szó, a teljes fal nagyon bután nézett volna ki, hiszen az ajtó felett rész kimarad. Az ajtó vonaláig szintén fura. Így marad, hogy semmihez sem alkalmazkodnunk, kicsit több, mint a felénél meghúztuk a vonalat.

Előkészületek

Elsőként – nem meglepő módon – színt választottunk. Nálunk a krétafal hatás miatt egyértelmű volt a sötét, így az Annie Sloan Graphite lett a nyerő. Természetesen elsőként maszkolószalaggal mindent jól leragasztottunk. A szegélyeket is, teljesen!

Ha dolgoztatok már bármilyen festékkel, tudjátok, hogy az első egy alapos keverés. Nos, Annie Sloan falfestékei esetében ez különösen igaz. Nagyon sok a pigmentanyag benne (ezért szuperül fed és tapad is), ezt rendesen el kell keverni. Első lépés zárt állapotban a felrázás, majd alapos kevergetés. Esetünkben ez 5 perc tuti volt.

Festés

Én hengert használtam, falfestéshez szerintem ez a legjobb. A kimaradó kis szélekhez, sarokokhoz pedig egy közepes laposecset tökéletes. Külön kis tálcába öntve felvisszük a hengerre a festéket. Ami elsőre meglepő volt, hogy nagyon sűrű, szinte krémes a festék. Éppen ezért azt kell mondja, szinte csepegés-mentesen csináltam végig a festési folyamatot. Gyors mozdulatokkal dolgoztam, de nem spriccelt szét, nem lett pöttyös semmi. A festék ráadásul teljesen szagtalan is, ami nem hátrány egy kisgyerekes család esetében (sem), főleg, hogy a gyerekszoba mellett festettem.

Az első réteg pikk-pakk fent volt, egy éjszaka száradás következett. Reggelre foltos, csíkos, amire ilyenkor számítani lehet. Senki ne ijedjen meg, ez csak az alapozó réteg, teljesen normális!

Első réteg festék után

A második réteget bevallom töredelmesen kb. rá 1,5 hétre kentem fel, egyszerűen nem jutottam odáig… Utólag butaság volt várni, mikor rászántam magam 20 perc alatt megvolt. A mosogatás tovább tartott.😊

A második réteg száradása után gyönyörű, egységes színt kaptunk. Imádom! A Graphite jellegzetessége, hogy nem mélyfekete, hanem tényleg van egy szürkés árnyalata, ami csodás. Sajnos lefotózni már csak “használt” állapotban tudtam, a gyerekek rögtön rávetették magukat. 🙂

   

 

Kb. 2 hete használjuk. Napi szinten rajzolva, törölve van, semmi baja. Persze ez rendkívül rövid időtáv. Enikőtől viszont tudom, hogy több év után sem kell másra számítanom.

 

 

A jó hír, hogy ha nem szeretnétek sötét színt, akkor még 15 féléből válogathattok. A kínálatért katt IDE.

 

Kapcsolódó termékek

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2021-01-29T22:30:49+00:002021 január 29|Blog|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet