Nagyon elhanyagoltam a blogot mostanában, de ez nem azért van mert tétlenül lógatom a lábam, hanem mert a sok teendőm mellett szegény internetes naplómra kevés időm jut.

Ami mostanában nagyrészt elviszi az időm, hogy nemrégiben a Nemiskacat lett Annie Sloan sokoldalú festékének, a Chalk Paint™ festéknek az itthoni forgalmazója, és ezzel letettem a voksomat a Chalk Paint™ festék mellett, ennek ellenére mindig lelkesen készülök az általános ANTIKOLÁS WORKSHOPra, amit a Magnóliák Műhelyében tartok.

(még több kép a facebookon ITT)

antikolás workshop

antikolás workshop

antikolás workshop

antikolás workshop

Pár évvel ezelőtt azt kezdtem el keresni, hogy az üzletben megvásárolható antikolt bútorkat hogyan is tudnám én magam otthon elkészíteni, milyen eszközökkel, milyen festékekkel, milyen módszerekkel, amik nem professzionáisak, hanem hobbi bútorfestőknek valóak.

Ez a törekvésem azóta sem változott, és bát megtaláltam a Chalk Paint™ festéket, ami az antikolásra egy kíváló lehetőség, de az Antikolás Workshopon ennél sokkal több mindenről beszélgetünk.

Végigveszünk több antikoláshoz kapcsolódó bútorfestési technikát, azok ötvözését, és ezeket sámlikon mutatom be.

antikolás workshop

antikolás workshop

antikolás workshop

antikolás workshop

Az első tapasztlatom az, hogy nagyon ragaszkodtok ahhoz, hogyan készítjük a konkrét sámlit ott a workshopon. Ezt szeretnétek leírva látni lépésről lépésre.

Pedig – bár tényleg sámlit festünk – a lényeg nem a konkrét tárgyon van.

Szeretném, ha látnátok, hogy nem csupán egy sámlit jöttök antikolni a workshopra.

Azt szeretném ha használható TUDÁSsal mennétek haza, – a sámli csak egy eszköz – , hogy megmutassam azokat a módszereket, eljárásokat egy csokorba összegyűjtve, amikkel egyáltalán találkozhattok, ha egy kicsit is érdeklődtök az antikolás, az antikolt bútorok témája iránt.

Ezeket az eszközöket, festékeket illetve technikákat felhasználva és ötvözve aztán otthon, saját magatok kell megtaláljátok azt a konkrét antikolási eljárást, amely a sajátotok, amit szerettek és ami nektek tetszik.

antikolás workshop

A tanfolyam csak az első állomása egy izgalmas, otthoni bútorantikolós kalandnak…

A következő workshopra itt jelentkezhettek:

MAGNÓLIÁK MŰHELYE