Ha meg kellene határozni az otthonom stílusát, bizony nehéz helyzetben lennék.

Persze van egy fő irányvonal, de ez a fő irányvonal ki is merül abban, hogy azt mondom “vidékies”.

az otthonom stílusa

Ez így önmagában elég tág, és nem sokat mondd annak, aki mondjuk nem látja, csak szavak alapján kell elképzelje az otthonom. Mert sok mindent szeretek, sokféle stílusírányzatot kedvelek, azokon belül is, ami tetszik, azt szívesen belillesztem az otthonomba, sajnos nem mindig sikerrel.

Másrész én is és a család is folyamatosan változunk, ízlésben is és az adott életkor, élethelyzet miatti szükségletekben is. Hogyan alakíthatnánk olyanná az otthonunk, mely velünk együtt tud változni?

Bemegyek egy lakberendezési üzletbe és elámulok. Hirtelen mindent szeretnék, minden tetszik, mindent megvennék. Aztán amikor tényleg meg is kell venni valamit, akkor lezsibbadok: most akkor melyiket válasszam? Ismerős helyzet, nem?

A már meglévő dolgaim, a pénzem, és természetesen az éppen uralkodó lakberendezési trend is befolyásolja a döntésem.

Aztán sokszor járok úgy, hogy megveszem, hazaviszem, odateszem, de valahogy nem az igazi… “pedig a fejemben olyan klasszul nézett ki” – sovány vigasz. Jártál már te is így, igaz?

Vannak emberek, akik ösztönösen jól meg tudják válogatni a körülöttük lévő tárgyakat, az otthonuk rájuk jellemző, barátságos, harmónikus, és mindezt rém lazán teszik. Szerintem nem árulok el titkot, én nem ilyen vagyok, csak szeretnék ilyen lenni.

Amióta a blogot írom – és sokat írok a saját otthonunkról – sok visszajelzést kapok tőletek, hogy jó amit csinálok, tetszik nektek…

tálaló

Ennek örülök, viszont ez nekem nem könnyű. Egy-egy megoldás, egy képekeret, egy szín, egy tapéta, nem beszélve a nagyobb bútorokról mind-mind hónapok kérdése, míg eldől a fejemben. A dolognak erős izzadságszaga van, és ezt nem szeretem. Úgy gondolom, hogy az, hogy van némi érzékem hozzá, az kevés. Ez egy szakma, aminek szabályai és fortélyai is vannak.

Éppen ezért nagy öröm nekem, hogy résztvehetek egy olyan lakberendező tanfolyamon, ahol remélhetőleg a fenti kérdéseimre választ kapok.

találd meg az otthonod stílusát

Ez a tanfolyam nem más, mint az Otthonkommandó blog szerzőjének, Krivarics Ditta lakberendezőnek a megújúlt online lakberendező tanfolyama “Találd meg az otthonod stílusát” címmel!

Én már nagyon várom ,mert elsősorban pont azokkal a stílusirányzatokkal foglalkozik, melyek nekem is tetszenek, úgy gondolom, hogy életszerű lesz, és nem egy iskolai lakberendezőtanfolyam tankönyvszagú leegyszerűsített változata, hanem valós problémákra választ adó, gyakorlatias anyag, és ráadásul házhoz jön, ki sem kell mozdulnom otthonról!

Ja, és az ára szerintem nagyon baráti!

Nos, ha kíváncsiak vagytok mi is ez pontosan, a tanfolyam részleteiről bővebben ITT olvashattok!

Új dolgot tanulni mindig egy izgalmas dolog!

Május 19-én kezdünk, a legvégén, Június végén beszámolok majd, és a tanultak fényében megpróbálom majd a nappalit feltuningolni egy kicsit, remélem Ditta és a tanfolyama segít majd benne!

nappali