Furcsa év ez a 2020-as esztendő, sok-sok váratlan fordulattal, ami nálunk a Nemiskacatban nagyon is tevékenyen telt, és bár az évre kigondolt eredeti terveinket a vírus elsöpörte, mégis rengeteg minden történt és sok minden mesélni valóm volt és lesz.

Remélem velem tartotok itt, a reményeink szerint újra induló “nemiskacat blog” szekcióban!

Jelen cikk apropója, hogy olyan megtiszteltetés ért, melynek ürügyén most billentyűzetet ragadtam!

A novemberi Praktika Magazin vendégeként kicsit beszélhettem a bútorfestésről, mely mellett immáron hetedik esztendeje elköteleztem magam.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer idáig jut a bútorfestő szenvedélyem. A magazinhoz gyerekkori emlékek fűznek, már akkor nagy örömmel olvastam. Még a Nemiskacat Látványműhely sem volt meg, amikor egyszer csak – óriási örömömre – besétált a kertünkbe Kurdi Gabi alkotó és Zoli a lap fotósa, valahonnan hallottak a krétafestékről. 2013-at írtunk ekkor, gyakorlatilag akkoriban kezdtem a bútorfestéssel foglalkozni. Azóta töretlen a jó kapcsolat a Praktika magazinnal.

Mostanában Kubinyi Szilvia iparművész fantasztikus  festett bútorkreációit láthatjátok a lapban, és évekig Az Asztalom gyönyörű festett bútorai színesítették az újságot.

Én ezúttal az egyszerűség jegyében egy ikea jokkmokk széket festettem. Könnyű dolgozni vele, jól dekorálható, modern darab, kezdők számára például kiváló választás.

Az interjú során arról is beszélgettünk, hogy mi újság idén az Annie Sloan márka háza táján és milyen meglepetések várhatóak a közeljövőben.

Ha kíváncsiak vagytok a festett székre megtaláljátok a Nemiskacat Látványműhelyben, a Praktika novemberi számát pedig az újságárusoknál !

Fotós: Kurdi Zoltán
Smink: Rimóczi Viktória make up & skincare

Bár az elmúlt években a közgazdász/kereskedő énem került inkább előtérbe és nem a “bútorfestő anyuka”, a küldetésem továbbra is az, hogy megismertessem mindenkivel a bútorfestés élményét a saját történeteimen keresztül. Tehát ezennel új lendületet kapva újratervezzük a blogot és hamarosan újabb olvasnivalóval jelentkezek, remélem velem tartotok!

Várlak Benneteket szeretettel,

Enikő