A nyári nagy hajrá után újra van Kicsi Ház Bútortuning workshop a budapesti Magnóliák Műhelyében!

Azért írok róla, mert még nyár elején én is részt vettem a legelső alkalmon!

Kicsi Ház bútortuning workshop

A négy este vajmi kevés volt minden információ morzsa felszívására, jó gyorsan elrepült az egyenként 3 óra. Kata ellátott minket sok-sok elméleti információval, amit nyomtatott formában aztán meg is kaptunk. Ezen felül kipróbálhattuk a szerszámokat – rengeteg szerszámot hozott magával!

Én három dolog miatt jelentkeztem: Az egyik, hogy megismerjem Katát, akinek a blogját szinte a kezdetektől fogva élvezettel olvasom, és tanulok belőle bútor-barkács témában.

A másik, hogy kipróbálhassak olyan szerszámokat, amik nekem nincsenek, és lássam, hogy mi mire jó, mit érdemes esetleg beszerezni a jövőben.

A harmadik pedig, hogy elegendő bátorságot merítsek ehhez a bútorhoz, ami már két éve állt így, vastag olajfestékkel a nappalinkban, mert egészen egyszerűen nem mertem nekifogni, anélkül, hogy “valaki fogná a kezem”.

éjjeliszekrény fehér olajfestékkel

Végül is beváltak a félelmeim, mert már a workshoppon kiderült számomra, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Ezt a vastag, fényes festéket mindenképpen le akartam szedni erről a bútorról!

Kata először csiszológépet adott a kezembe. Ilyen pici, un. multicsiszolóm nincs itthon, de nagyon szemezek vele, mert hasznos jószág, nézzétek, milyen szépen szedte a festéket…

kicsi ház bútortuning workshop

Utána kipróbáltam a hőlégfúvót is. Ilyenem sincs itthon.

kicsi ház bútortuning workshop

Ezután következett a vegyi fegyver bevetése, azaz a kromofág.

kicsi ház bútortuning workshop

munka közben kromofággal

Miután lekerült a festék egy része, kiderült, hogy az egyik oldalon fel van púposodva a furnér, úgyhogy nem volt más választás, mint vésőt és kalapácsot ragadni…

furnér felszedése bútorról

Eddig jutottam én a tanfolyamon.

A többiek, akik bölcsen kevésbbé macerás bútorral érkeztek izgalmas kreációkat alkottak. Például látjátok azt a fekete lamináltat, ott?

bútortuning workshop

Itt még ugyan nem volt kész teljesen, de ez lett belőle…

bútortuning workshop

Ez a szék volt a kedvencem. Igazi merész, nem mindennapi látvány! Nekem magamtól eszembe nem jutott volna ilyet művelni, de nagyon tetszik!

bútortuning workshop

Bár én magam nem tudtam befejezeni a saját bútorom, megfelelő “lökést” kaptam a folytatáshoz, úgyhogy ha szeretnétek Ti is elmélyülni az otthoni bútor-barkácsolásban bátran ajánlom Kata bútortuning workshopját! Nagyon sok lesz az információ és a gyakorlat is, így ha szeretnétek befejezni a bútorotokat, akkor inkább egyszerűbb formájú, szerkezetében, és felületében stabil bútort vigyetek, hogy a látványosabb részhez is eljussatok!

Sőt, ha most játszotok a Kicsi Ház oldalán, akkor még nyerhettek is egy ingyenes részvételt egy ilyen tanfolyamra!

Én tovább “küzdök” a komódommal, a rászáradt festékmaradék nagyon makacs volt, új tapasztalatokkal lettem gazdagabb általa, kipróbáltam a kromofág mellett egy másik – de nem büdös – vegyi fegyvert, és van már neki új teteje is… Folytatom!