Minden évben január vége felé rendezik a kreatív világ és a csináld magad mozgalom híveinek kedvenc kiállítását, a Creative World-öt, ahol összegyűlnek szerte Európából és a kontinensen kívülről is a kereskedők, hogy bemutassák újdonságaikat a hobbisták, a kreatív alkotók és a kereskedő/viszonteladók örömére.

A németországi Frankfurt am Main az európai pénzügyi világ központja, itt található az eurót felügyelő Európai Központ Bank, és közel 800 ezres lakosságával nyüzsgő kereskedelmi központ is. Sajnos nem sok időnk volt kóborolni a városban, ráadásul a zord téli időjárás sem kedvezett nekünk, esténként egy-egy nagyon rövid sétát tettünk a belvárosban, ott fotóztam ezt a képet is Európa legmagasabb épülete látható rajta.

Ahol a napunk nagy részét töltöttük az a messe, azaz a vásár területe volt.

Futurisztikus terei nagy hatást gyakoroltak rám, egyik épülettől a másikig néha 20 percet is gyalogoltunk mozgójárdákon ilyen csarnokok alatt:

Engem kifejezetten olyan megoldások és újdonságok érdekeltek, melyek közvetlenül kapcsolódnak a bútorfestéshez, de persze megnéztünk mindent alaposan, így a 4 nap épp elég volt, hogy feltérképezzük, és egyáltalán felfogjuk a rengeteg kiállító színes forgatagát.

Látszott, hogy az idei év trendjei között továbbra is maradnak a természetes anyagok, a természetközeli motívumok – pl. levélnoymatok –  használata, az esetlegesség és a szabálytalanság.

A terítő lenvászon, a lapok tépett/gyűrött merített papírok, az alátét kézimunka, a kerámiák nem szabályosak és nem is törekednek rá, hogy azok legyenek…

a falak szabálytalanok, erősen textúráltak, random dombor mintákkal díszítettek és színátmenetesek.

A trendi írás továbbra is a kézi változat (kalligráfia), melyet mi magunk is lelkesen gyakoroltunk több stnadnál is, itt épp kerámia bögrére írtunk filctollal.

A kézimunka szerelmesei is örülhetnek, továbbra is trend a makramé és az óriásfonal – a képek lapozhatóak

Számomra nagy újdonság volt, bevallom előtte sosem hallottam róla – a csurgatós festési technika (=pouring), ami több festékgyártónál is új termékcsaládként szerepelt. Ez úgy működik, hogy egy speciális festéket felviszel a felületre, majd a vásznat mozgatva összefolyatod a különböző színeket, érdekes mintákat és színes alakzatokat létrehozva ezáltal.

Magyarként büszkén álltunk meg a Pentacolour standjánál, ahol Holczer Úr, a tulajdonos lelkesen számolt be a Pentart legújabb újdonságairól.

A stand gyönyörű lett, tele a legújabb Pentart újdonságok felhasználásával készült szépségekkel. Kezembe foghattam bloggertársam Lakbear Zoli még otthon készült cipőjét alkotását, melyet az új moha és pázsit pasztával készített. A 3D-s és a különböző repesztett felületek és effektek igen népszerűek. A nekem legjobban tetsző újdonság pedig a bársonypor, mely tökéletesen illik a mostani lakberendezési trendekbe is. “Bardócz Évinek köszönhetjük az újítást, az ő ötlete volt eredetileg” – idézte fel az Igazgató Úr a kellemes emléket.

Számos workshopon vettünk részt, melyek ingyenesen látogatható olyan termékbemutatók voltak, ahol kipróbálhattuk például a linómetszést, a scrapbook technikát,  nyomdákkal dizájn képeslapot készítettünk  és mázatunk kerámiát is. Ezeknél az asztaloknál ücsörögtünk…

Az év kiemelt témája amúgy a street art volt, de ez valahogy nem tett rám különösebb nagy hatást, habár ilyen egész nagy tereket szenteltek neki:

Annál inkább a rengeteg nyomda és nyomóminta, melyből nagyon sok gyártó képviseltette magát.

Stencilek, nyomókések, nyomdák, ecsetek és matricák töménytelen mennyiségben…

Nagyon nehéz átadni egy ilyen rendezvény hangulatát, mert olyan sok(k) hatás éri az embert, mely élményből utána hetekig, hónapokig táplálkozik, valószínűleg így lesz velem is!

Rengeteg képet készítettem, alig tudtam válogatni közülük ezért úgy döntöttem, hogy galériában felteszek jópárat, mazsolázzatok belőle! 🙂