Egy hónapot késett a beszámolóm, ám cserébe jó sok képet válogattam össze, hogy visszaidézhessem ennek a különleges kiállításnak a szép emlékét, ahol is az Annie Sloan brand égisze alatt három másik forgalmazóval karöltve vettünk részt két helyszínen is a 2019-es Otthon Design kiállításon, a Construmán. Ezúton is köszönöm Asztalosfabrikéknak, Kaptafáéknak és Kisvacaknak, hogy jelenlétükkel emelték az esemény fényét. 🙂

Egy videóval nyitok, szerintem nagyon jól visszaadja a hangulatot…

 

Az idei Consturmára valójában már tavaly elkezdtem a felkészülést, és már nyáron tudtam, hogy egy felemás, azaz félig lefestett szobát szeretnék felépíteni standként. A koncepció aztán januárban krisztályosodott ki, amikor is körülnézve a Nemiskacat Látványműhely hátsó raktárában megakadt a szemem pár ottfelejtett koloniál bútoron.

Itt eszembe jut több – számomra- megmosolygató eset, amikor a standon állva éltesebb korú úriemberek megrökönyödve konstatálták, hogy mertünk (!) “bemázolni” egy eredeti koloniál bútort, hangot adva őszinte felháborodásuknak. Szerencsére sikerült őket meggyőzni, hogy nem vagyunk egyformák és a stand színessége a gondolkodásunkat is áthatja. Természetesen megdícsértük a saját otthonukról mutatott képeket tele barna koloniálokkal és udvariasan meghallgattuk a sztorit, miszerint anno 5 évet vártak az emberek az állami Domus Áruházban, hogy egy valamirevaló koloniál bútort hazavihessenek, persze csak a jómódúak. A többieknek maradt a Varia és társaik. 🙂

Megmondom őszintén óriási kihívás volt számunkra, hogy hogyan fogjuk megoldani a két helyszínünket, a standot magát a felépített szobával, illetve a 20 fő befogadására alkalmas workshop helyszínt ,ahol két órás turnusokban közel 300 embernek tartottunk ingyenes mini foglalkozásokat. Ezt csakis egy szuper csapattal lehetett megoldani.. persze néha egy kis lazításra is volt időnk…

 

Szóval a standot egy képzeletbeli történet köré építettük, melyben Anna (24 éves) épp megörökölte a nagyi lakását benne a koloniál bútorokkal. Az egyes epizódokat az Annie Sloan márka hivatalos honlapján a blogban tettük közzé, ahol némi kulisszatitkokat is fel lehet fedezni a felkészülésről, ám ezek beállított képek voltak.

A bútorokat természetesen nem a kitalált Anna festette, hanem én, és akinek a fenti blogposztokban a “kézdublőre” barátnőm Tünde volt. 🙂

Lapozgatós képek a standról, a nyíllal tudtok jobbra-balra lapozni:

A koncepcióm a standdal az volt, hogy legyen nagyon színes és megosztó, ezért választottam a bohém stílust és ezért festettem a bútorokat nagyon színesre. Szerintem a koloniálnak jól állnak a színek, bár tudom, hogy ebben a formában nagyon kevés “igazi” lakásban illenének, de sokakat megállásra késztetett és elgondolkodtatott.

A kiállítás ideje alatt minden nap tartottunk bútorfestő bemutatót is, amikor is a nagyszínpadon festettünk át egy teljesen hétköznapi bútort csiszolás és előkészeletek nélkül, csupán 20 perc alatt. Volt köztük koloniál bútor, lakkozott fenyő komód, barokkos kisbútor és konyhabútor felsőszekrény is.

A különösebb színészi ambíciók nélkül megugrott színpadi fellépéseinkről ez a bejegyzés mindent elárul (még néhány kulisszatitkot is), a bemutatókat felvettük videóra, a blogcikkben meg tudjátok nézni az összeset.

A szereplések mellett szívünknek a legkedvesebb időtöltés az 5 nap alatt a MINI-worshopok voltak.

Ezek az ajándék 45 perces foglalkozások összegyűjtötték egy asztal körül azokat az embereket, akik nem féltek használni az ecsetet, és nem hozta őket zavarba, hogy egy vásár kellős közepén bepiszkolhatják a kezüket. A pici fa táblákra először a kiválasztott Chalk Paint festékkel egy réteg szín került, majd rövid száradást követően stencillel egy felirat, végül az elmaradhatatlan viaszolás, amely lezárta a felületet.

Közben a standon természetesen lázasan folyt a “munka” , nagyon jó volt sok kedves ismerőssel találkozni.

Ha megtaláljátok magatokat a képeken, mindenképpen írjátok be a kommentbe alulra!!!

Remélem jövőre is sokatokkal találkozni fogok! Végezetül