Élet festett bútorok között

Az első darab egy tálalószekrény volt egy neves bútorboltból, majd követte egy másik darab. Kriszti éveken keresztül rajongott a festett bútorokért, és akkoriban álmában sem gondolta volna, hogy egyszer saját maga is ecsetet ragad. Ez volt az egyik első, vásárolt szerzeménye, melynek azóta is méltó helye van a nemrég átfestett nappalijukban.

Később ugyanonnan beszereztek hozzá egy gyönyörű festett komódot is a tévé alá.

A ház két éve alapos átalakításon, főként festésen esett át, és a korábbi mediterrán hangulatot felváltotta egy pasztelesebb és sokkal világosabb színvilág, mind külsőleg, mind pedig belsőleg átalkult a ház, ez már a bejáratnál szembetűnő. Kriszi az Annie Sloan Chateau Grey árnyalatát választotta az ajtóra.

A belső kialakítást adottságként kapták Krisztiék a ház megvásárlásával és az alapvetően modern, egyszerű vonalvezetésű cseresznye színű nyílászárókkal együtt. Ehhez kellett hozzáidomítaniuk a régi bútorok iránti rajongásukat, és elhelyezni az újabb és újabb régi bútordarabokat a térben.

Aki szívesen foglalkozik lakberendezéssel, vagy hobbi szinten tesz-vesz otthon, az tudja, hogy az otthonunk alakítása egy folytonosan változó valami, mindig az akkor ízlésünk, élethelyzetünk, lehetőségeink és sok esetben divat tükre. Én mindig szeretem visszanézni, hogy évek alatt, hogy változik egy otthon, egy lakótér.

Krisztiéknél így nézett ki korábban a fenti nappali…

Visszatérve az előszobába, már a bejáratnál egy régi bútor fogad minket, ami teljesen jó szomszédságban megfér a közvetlenül mellette lévő praktikus, ikeás gardróbszekrénnyel, ami elnyeli a négytagú család ruhatárának nagy részét.

 

A gardróbszekrény sötét színű volt, Kriszti első nagyobb bútorfestése ennek a kivilágosítása volt. Old Ochre színre festette.

Ezeket később apróbb bútorok követték, amikor is Kriszti rájött, hogy a bútorfestést szereti és szívesen csinálja. Lassan minden kisbútort átfestett a lakásban.

Nem sok idő kellett hozzá, hogy bátorságot kapjon a cseresznye színű ajtók átfestetésére is, mellyel sokkal világosabb és letisztultabb lett a közlekedő rész.  Természetsen egy-két szép, régi bútor megbújik a sarkokban a gyerekek társasjátékait rejtve.

A hálószoba berendezése többször változott mire elnyerte mostani formáját. Több bútor is megfordult itt, a darabok néha jönnek-mennek az otthonuk és a család etyeki borospincéje között, ahol kellemes kis zugot rendeztek be maguknak és a vendégeiknek, ahol Kriszti méginkább kiélheti lakberendezés iránti szenvedélyét.

Kriszti régóta a vásárlóm és örülök neki és nagyon köszönöm, hogy beengedett az otthonába, hogy megmutathassam nektek itt a blogon munkáit és egy kis szeletet az életéből.

Kapcsolódó termékek

2018-06-20T05:30:04+00:002018 június 20|Blog, Bútorfestés, DIY|2 hozzászólás