A következő poszt olvasói kérésre készült és felveti egy új rovat lehetőségét…

Jártál már úgy egy bútorral, hogy álltál fölötte, hogy oké, hogy szép, oké, hogy praktikus, persze, hogy nem dobjuk ki, mert a nagyié volt, és természetes, hogy átalakítjuk, átfestjük….

… de VAJON MILYEN SZÍNŰRE?

A Lakjunk jól! bloggere, Andrea keresett meg azzal a kéréssel, hogy vajon megvegyen-e egy bizonyos bútort, illene-e az a már meglévő bútoraihoz, egyáltalán harmonizálna-e a szoba meglévő burkolatával, színeivel, és ha nem, akkor milyen színűre lehetne átfesteni, hogy egységes képet kapjunk a szobában.

Később arról is beszéltünk, ha nem csak neki, hanem másoknak is segítenék ebben.

Az ötelt zseniális!

A megvalósításra már kigyulladt a piros “megállj” lámpa a fejemben, hiszen én nem vagyok lakberendező.

Hogy jövök én ahhoz…

Lehet, hogy a saját lakásunkat szívesen csinosítgatom, a saját stílusomban valamelyest otthonosan mozgok, lehet, hogy van némi ízlésem tárgyak összeválogatásában, de ez nekem is sokszor iszonyúan nehezen megy. A bútorfestés mellett blogom másik témája a saját házunk, életterünk berendezése, ahol elétek tárom kínlódásaimat. Bútorokon, színeken én is rengetekeg merengek, mire döntést hozok.

Úgy éreztem, hogy bár az ötlet jó, én magam nem tudok felvállani ilyen felelősséget, hogy a mások otthonában, a mások bútorán elmélkedek.

Szerencsére erre vannak a lakberendezők!

A lakberendező tehát szemügyre vette Andrea kérdését, aki talált egy ilyen szép íróasztalt, ami végre tetszett az egész családnak.

elméleti bútortuning

Milyen színűre fesse át az asztalt, hogy illő legyen a meglévő narancsos színű csempeburkolathoz és fal színéhez,…

elméleti bútortuning

… és a meglévő natúr fenyő bútorokhoz?

elméleti bútortuning

Ezektől a fotelektől szeretne a család megszabadulni és helyettük valami ilyesmire vágynának.

elméleti bútortuning

Andrea profi módon még egy képet is küldött, egy un. mood board-ot, melyen összeválogatta azokat a tárgyakat, hangulati elemeket, amilyenné szeretné, ha válna majd a helyisége.

elméleti bútortuning

Tehát az a kérdés, hogy hogyan illene ide az asztal?

Vera, a lakberendező ebből nagyon jól tudott dolgozni. Hozzáadot a vágyott képhez először egy színskálát.

elméleti bútortuning

Ezután beletette a kérdéses asztalt, a vágyott foteleket, és a meglévő fenyőpolcból egy kis részletet.

elméleti bútortuning

Vera fejében rögtön az fogalmazódott meg, hogy az asztal így, ahogy van, jól illik az enteriörbe. Ami viszont nem, az a natúr fenyő színe, az eléggé kirí a környezetből.

Nem az asztalt, hanem a natúr fenyő bútorkat kellenne átfesteni.

Vera talált is hozzá egy klassz inspirációt Annie Sloan oldaláról. A felhasznált szín az oliva.

elméleti bútortuning

A képen lévő kisbútort először Barcelona orange nevű narancssárgával, majd Oliva zölddel festették, és visszacsiszolták, hogy alulról látszódjon a narancssárga. Ettől olyan izgalmas az összhatás.

elméleti bútortuning

Tehát a lakberendező tanácsa, hogy a gyönnyörű chippendale íróasztalt úgy kell hagyni, ahogy van, és a fenyő bútort kell átfesteni, méghozzá olivazöldre!

Ha ez Andreának túlságosan merész lenne, akkor a másik ajánlott szín a szürke – akár a sötétebb Fench linen chalk paint – , amivel egy kicsit visszafogottabb módon, de közelebb kerülne ahhoz, hogy a vágyott összahatást elérje.

Vajon a Lakjunk jól! bloggere, Andrea beválallja, hogy előbb narancsra, majd olivára festi a bútorát?

És nektek tetszene-e, ha lenne egy ilyen rovat a blogon?

Köszönöm szépen Szekeres Vera, lakberendező dekoratőrnek a tanácsokat, és Andreának az első vállalkozó bátor szerepét, és a rovat létrehozásának ötletét!

Szeretnétek egy ilyen rovatot a blogon?