A gyereknappali attól nappali, hogy van nekik egy másik szobájuk, amit csak alvásra használnak. Ezt meg a többire. Itt tároljuk a játékokat, itt alszanak a vendégeink, és ősztől itt lesz a nagylány tanuló kuckója is. Az egész szobaátrendezés-projekt teljesen véletlenül és spontán alalkult, és úgy kezdődött, hogy vettem olcsón egy asztalt, amiben fantáziát láttam, átfestettem pirosra, mert nagyon megtetszettek az Annie Sloan chalk paint festékek, és valamin ki kellett próbálni. Ez az egész jó alapot adott arra, hogy egy kicsit átrendezzem a szobát, és a régi narancssárga-zöld-barna színösszeállításról áttérjek valami másra. Ez a valami más pedig a piros-barna-fehér, megfűszerezve egy kis rózsaszínnel a lányok miatt, és tompítva egy kis feketével Olivér miatt.

szinek a gyereknappaliban

Én nem tudom mások hogy vannak vele, de a játékok gombamód képesek szaporodni, ezért alaposan megnyírbáltam a készletet, amíg a nagyok nyarlatak a Mamánál. Ami maradt, azokat szépen elpakoltam az újonann vásárolt papírdobozokba.

Az új piros asztalon kívül semmi más nem került be a szobába. Lépj beljebb!

gyereknappali ilyen lett

Ja igen, a padláson porosodó maradék polcokat is felszereltünk a falra.

tanuló kuckó

A pelenkázó komódot átpakoltuk a másik falhoz, a lapját pedig felhajtottuk, mert Polett már úgy izeg-mozog, hogy biztonságosabb, ha a földön pelenkázom. (Haj, ez is eltelt…)

pelenkázó-komód

A kanapét – bár lecserélni nem tudtuk – körülötte kicsinosítottam a falat, felkerültek a gyerekek saját alkotásai, és kedvenc gyerekkönyv illusztrátorunk, Szegedi Katalin munkái.

kanapé

Gyönyörű textilkiegészítőket álmodott nekem Judit, aki a Ludu Manufaktúra tulajdonosa és aki határtalan lelkesedéssel varrja egyedi táskáit, füzetborítóit, textildekorációit, és aki midig újabb és újabb anyagok után kutat, hogy minél egyedibb, minél különlegesebb termékekkel lephesse meg vásárlóit kis üzletében, melyet az anyukájával együtt vezetnek. Ha Biatorbágyon jártok, feltétlenül térjetek be a Gólyafészek Üzletbe (2051 Biatrorbágy, Baross Gábor u.3.).

Judittal mindketten szeretjük a pöttyöset, ez azt hiszem látszik!

pöttyös kiegészítők

A másik nagy könyvespolcot áttettük a szemben lévő falra.

könyvespolcok

Nem vásároltunk új bútorokat, csak egy kis “ráncfelvarrás” történt. Néha csodákat tehet egy alapos ablakpucolás, a kanapéhuzat kimosása, a bútorok áttologatása és egy-két apró kiegészítő.

Ilyen volt előtte – ilyen lett utána:

kanapéelőttután

ilyen volt- ilyen lett

Kedvenceim:

  • az asztal
  • az ablakpárkányon kukucskáló baglyok és cica; a sógórnőm varrta a gyerekeimnek
  • a pöttyös fiókgomb Búrortuningtól
  • a régi földgömb a szüleimé volt, most elkoboztam
  • a csillár egy vaterás szerzemény, befestettem fehérre
  • a fehér polc – amin a zöldlábú Ludu baba csücsül – maradék padlódeszka a saját padlónkból; festettem, viaszoltam
  • az ablakban kézműves, üveg angyalkák lógnak, Apukámtól kaptuk, mindengyik gyerekre egy-egy angyalka vigyáz

kedvenceim

A legnagyobb változás persze az, hogy kiselejteztem a játékokat és látszólag nagyobb lett a rend, szellősebb a szoba, és sokat dobnak rajta a képek a falon, de nem félek attól, hogy ezt a gyerekek nem tudják majd felforgatni!

gyereknappali - ilyen lett

gyereknappali

Köszönet Ludu Manufaktúrának a textil kiegészítőkért és a dekorálásban nyújtott segítségéért!