Kiállítottunk a S/alon Budapesten

A S/alon Budapest Lakástrend kiállítást idén első alkalommal rendezték meg és a szervezők célja az volt, hogy egy merőben más megközelítésből tálalják az aktuális lakberendezési trendeket, mint ahogyan azt más lakberendezési kiállítások teszik.

..fontos küldetésünk a közízlés formálása. Szeretnénk, ha az emberek észrevennék az otthonaikban rejlő lehetőségeket, és saját jólétük érdekében bátrabban, tudatosabban szerveznék az életterüket. Ez a különleges kiállítás remek lehetőség lesz arra, hogy teljes életnagyságban megszemléljünk dúsan díszített, kifinomult formavilágú, időnként meghökkentő enteriőröket. Jelen lehetünk a térben, és tesztelhetjük, hogy melyik helyszínben érezzük igazán otthonosan magunkat.

…olvashattuk a kiállítás művészeti vezetőjével készített interjúban. Azt gondolom, hogy ez a célt el is érték, nagyon magas színvonalú, eddig csak külföldi kiállításokon látott enteriőrökkel is találkozhattunk.  ( Én magam 2015-ben jártam Párizsban a Maison&Objet Kiállításon, ami hatalmas élmény volt, ITT írtam róla.)

Ennek ellenére a kiállítás megítélése többek visszajelzése alapján eléggé megosztó volt. Egyrészt sokan hiánypótlónak ítélték elsősorban szakmai szempontból, ezt mi is így éreztük,  sokaknak tetszett az az újszerű tálalási mód, ahogyan a gyártók a termékeiket megjelenítették, tehát, hogy nem egyszerűen kitették a polcra, fellógatták egy karnisra, vagy sorba rendezték egymás mellé, hanem hogy berendezett enteriőröket láthattunk.  Ez számomra is lenyűgöző volt. Végeredményben kész szobákat láthattunk.

Másrészt viszont sokan hiányolták a vendégek közül azt, hogy sok esetben nem használható tereket láttak, hanem “csak indikációt” , ami párszor túl merész, túl egyedi, egyszerűen csak túl sok volt egy átlagember számára, aki azért ment oda, hogy ötleteket gyűjtsön a saját lakása berendezéséhez. Sokszor annyira meghökkentő volt egy tér, hogy emberek egyszerűen nem mertek bemenni és időt tölteni benne, ahogyan az az eredeti cél lett volna. A standok sok esetben egy valóságos lakóotthon és egy kirakatbeli installáció keverékei voltak, hol közelebb az egyikhez, hol a másikhoz. Ami szerintem egyáltalán nem baj, csak talán még szoknunk kell. 🙂

A saját standunknál mi is ezt a kettősséget tapasztaltuk.

Kulissza fotókat a standépítésről ITT találtok!

Egyrész sokszor azt éreztem, hogy nem elég “dizájnos” a standunk a nálunk tapasztaltabb márkák fantasztikusan nagyvonalú enteriörjeihez képest, másrészt viszont örültem annak, hogy őszinte pozitív visszajelzéseket kaptunk hétköznapi emberektől. Megértették, hogy ez egy ifjúsági szoba, és hogy ezek használt bútorok átfestve. A célunk tuljadonképpen nem is volt egyéb, mint ez megmutatni: akár a házi, otthoni bútorfestés által egy használt bútor igenis alkalmas lehet arra, hogy egy mai enteriőr része legyen, még akkor is, ha az illető úgy gondolja, hogy nincs kézügyessége.

Célunk volt, hogy mindenféle felületeken meg tudjuk mutatni az Annie Sloan festékben rejlő lehetőségeket. Ehhez csíkosra festettük a falakat Annie Sloan falfestékkel, ami egy mosható, súrolható anyag és hagytuk, hogy az emberek összefirkálják azt.

A terv része volt, hogy a kék csík a falon “jöjjön le a szőnyegre is”. Itt a műszál miatt bevallom, nagyon izgultam, hogy mi lesz ebből, de végül gyönyörű lett a végeredmény… aztán késő este Tünde barátnőm férje kitalálta, hogy mi lenne, ha lábnyomokat is nyomdáznánk a szőnyegre. 🙂 🙂 🙂

 

Igyekeztünk tényleg minenfélét befesteni, és ámulattal hallgatták az emberek, amikor meséltük nekik, hogy a szőnyegen meg a bútorokon kívül Annie Sloan festékkel festettük a csíkos párnát is, meg a nippeket a polcokon, meg a cipőt is a szőnyegen, a fém konzervdoboz ceruzatartót az asztalon és az üveg befőttesüveget is!

Pár részletfotó:

 

 

 

 

 

Összeségében mi Tündével nagyon jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk kedves, érdeklődő emberekkel és alaposan elfáradtunk nap végére!

Ezútottal köszönjük szépen minden kedves ismerős és ismeretlen látogatónak, akik odajöttek hozzánk és megtisztelték standunkat a figyelmükkel, nagyon jól esett találkozni régi bloggertársakkal is, és köszönöm szépen mindazoknak, akik megemlítettek később bármilyen posztban, bejegyzésben, hogy nálunk jártak, ez sokat jelent nekünk!

 

Nagyon szépen köszönöm Kosztyu Brigitta lakeberendező munkáját, aki segített koncepcióba rendezni az ötleteimet és elképzeléseimet a standdal kapcsolatban, köszi Brigi!

… és nem utolsó sorban köszönöm szépen a gyönyörű fotókat Zsófinak 🙂  Jurassza Zsófia, fotográfus, www.jurassza.com

Itt nézhettek még képeket és olvashattok beszámolókat a kiállításról mások tollából, a kulisszafotók pedig ITT:

Lakberinfo

HNA Design, aki lefotózta az összes standot! 🙂

LOSZ – Lakberendezők Országos Szövetsége, akik kiemelt partnerei voltak az eseménynek

Saját Otthon Projekt

 

Kapcsolódó termékek

2021-01-29T13:53:16+00:002018 október 11|Blog, Bútorfestés, Események|0 hozzászólás