A gyerekek hálószobáját még nem mutattam nektek.

gyerekhálószoba

Megijedtetek, mi?

Így nézett ki, amikor megnéztük a házat.

Azután beköltöztünk, és sokáig ez volt a közös családi hálószobánk, egy nagy matraccal (2 felnőttnek és egy gyereknek) és közvetlen mellette egy leengedett kisággyal (a nagyobbik gyereknek).

Ezen kívül itt kaptak helyet a ruháink, lévén még egy nyavajás gardróbszekrényünk sem volt. (és ez így is maradt két évig, a ruhák meg vándoroltak hol ide, hol oda…)

gyerekhálószoba előte

Ez a legkisebb szoba házban, 13 nm, de annyira jó az alakja, hogy kíválóan berendezhető. (Ha kattintod, látod nagyban!)

alaprajz

Jobb oldalon, a kocka alakú szobáról van szó.

Az eredeti elképzelésünk az volt, hogy kezdetben, amíg kicsik a gyerekek itt lesz a szülői háló, és a gyerekek megkapják hálószobának a mellette lévő nagyobbik szobát. Így is lett, amikor már végképp megelégeltük, hogy egy kupacban alszunk – néha eljön ez a pont is – áttelepítettük a két gyereket a másik szobába. Ez volt szeptemberben. Októberben úgy elkezdett az a szoba penészedni (azóta megoldódott, ITT olvashattok róla), hogy cseréltünk: mi mentünk a nagyobbik, akkor még penészedős szobába, a gyerekek meg vissza ide.

Ez a felállás azóta tart, és a gyerekek nagyon jól érzik itt magukat. Ez a legjobb klímájú szoba a házban, nincs kapcsolatban az északi fallal és délelőtt szépen besüt a nap. Ideális lenne például dolgozószobának, ha erre lenne külön kapacitásunk. Ez egy nyálcsorgatós megjegyzés volt. De nincs.

Most így néz ki, körbemutatom.

gyerekhálószoba

Van benne két ikeás ágy, az egyik a legkisebb állásban, a másik a középsőben, ezek még tovább nyithatóak egészen két méterig, és felnőtt ággyá alakíthatóak.

gyerekhálószoba

A két nagy szekrény, egyenként majdnem 140 cm szélesek, elnyelik a gyerekek ruháit, az ágyneműhuzatokat, és a pótágyneműket.

gyerekhálószoba

gyerekhálószoba

gyerekhálószoba

Van a szobában egy szintén ikeás kanapé (Hagalund), ami kinyitható és jó szolgálatot tesz, ha vendégek jönnek. 120 cm széles, így két felnőtt is elfér rajta, igaz nem túl kényelmesen, de rövid időre megoldható. A gyerekek barátainak pedig ideális. Ágyneműtartója is van és összesen csak 150 cm-t foglal el.

gyerekhálószoba

gyerekhálószoba

Ez eddig rendben is van, lassan viszont azon kezdek gondolkodni, hogy a legkisebb gyereket is szeretném előbb-utóbb kiebrudalni a szülői hálóból.

Tehát kell még egy ágy!

Van a padlásom egy használaton kívüli, örökölt, natúr fenyő galériaágyunk, 90×200 cm-es. Arra gondoltam, hogy a kérdést úgy oldhatnánk meg legegyszerűbben, hogy betennénk a fehér kanapé fölé úgy, hogy kiveszük a könyvespolcot. Pont elférne az ajtó mögötti síkban, a faltól a szekrényig tartana, és alatta a kanapét ugyanúgy lehetne használni.

Ennek az lenne az óriási előnye, hogy:

-nem kellene senkit mozgassunk (itt szobacserére gondolok), a fiunk felköltözne a galériaágyra, a kicsi lány menne az ő helyére (a narancssárga takarósra)

– kihasználnánk a galériaágyat, ha már a padláson porosodik

– ez a megoldás egészen addig működhetne, amíg valamelyik gyerek nem tartana igényt külön szobára

Hátrány:

Félek attól, hogy túl zsúfolt lenne. Már így is annyi minden van ebben a csöpp szobában. Igaz, hogy kizárólag csak alvásra és tárolásra használjuk, hiszen a gyerekenek van külön játszószobájuk, meg amúgy is legtöbbet a nappaliban vannak velünk együtt…

Igazából nem ragaszkodom a galériágyhoz, de ezt a kérdést a föld szintjén maradva megoldani… fogalmam sincs, teljesen tanácstalan vagyok.

Segítetek? Ti hogy oldanátok meg egy harmadik ágy behelyzését ebbe a szobába?