Nyomdázás papírra

Bizonyára tudjátok, hogy a Nemiskacat Látványműhelyben árulunk gyönyörű szép, nagy méretű nyomdákat, melyekkel bútorokat lehet dekorálni, a bútorok felületére lehet velük pecsételni.

Ezek az IOD bútornyomdák.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezeket a klassz nyomdákat ne lehetne más anyagra is használni, mint például egyszerűen papírra. Valójában a nyomdázás szóról mindenkinek először úgyis ez jut eszébe, hiszen már az oviban is pecsételtünk.

Az a jó papírban, hogy könnyű és egyszerű, és ha elrontod, csak összegyűröd és készítesz másikat – nem úgy, mint egy bútor esetében, ott a hibázás nagyobb felelősséggel jár. Erre hoztam most egy példát, egy plakátot készítettünk a Nemiskacatban, amire azt a bölcsességet pecsételtük, ami szerintünk jól jellemzi az elmúlt 1,5 évünket:

“Az van, ami lenni tud!” – lehet mantrázni!

Bátran lehet kísérletezni és “gyártani” a szebbnél szebb plakátokat, képeket, képeslapokat!

 

A hozzávalókat az oldal legalján találod!

Lépések:

  1. Tervezd meg a mintád! Magad mellet az asztalon rakd ki és nézd meg, hogy rá fog-e férni a papírra/felületre.
  2. Kifejezetten szöveg pecsételéséhez használunk egy a kockás műanyag lapot, így könnyedén tudjuk tartani a vízszintes és függőleges irányokat.
  3. Válaszd ki a pecsétet, és ha először használod finoman csiszold át a pecsételős felületét. Ezt tényleg csak a legelső használat előtt kell megtegyél, legközelebb ez a lépés kihagyható.
  4. Írott szövegnél, ha nincs elég betűd, hagyd ki a helyét, és tedd az adott betűt a következő helyre. Majd a végén visszatérsz.
  5. Dolgozhatsz bármilyen festékkel, tintával. Az a lényeg, hogy nem tocsogva, hanem szépen vékonyan kend át a pecsétet a tintával.
  6. Nem kell nagyon erősen nyomd a pecsétet a felületre, csak szépen az ujjaid végével menj át a teljes felületen. Ha nagyon rányomod szétfolyhat a tinta, ha meg nem mész át a teljes felületen, nem fog látszódni.
  7. Határozott mozdulattal vedd fel a pecsétet.

Készen is vagy!

A plakát készítésnek csak a fantáziád szabhat határt!

Íme a videónk a plakát elkészítéséről:

 

Kapcsolódó termékek

2021-06-29T10:47:42+00:002021 június 29|Blog, DIY|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.