Emlékeztek a nyári konyhás bejegyzésemre? (A bejegyzést itt találjátok róla!)

Nos, ma az öntöttvas konyhabútor fogantyúkról fogok nektek írni, illetve azok beszérzési helyeiről!

Nagyon szeretem az öntöttvas lakberendezési kiegészítőket, szerintem az anyaguk hűvössége jól illik a fához.

A konyhabútorunkon összesen négy, különböző féle bútorfogantyú van. Mondhatnám, hogy így sikkes és, hogy direkt ilyen, biztos vagyok benne, hogy elhinnétek.

vidéki srílusú  rusztikus konyha bútor

De nem mondom, mert én sem így képzeltem el az elején, hanem úgy, hogy szép egyforma fogantyúk vannak minden elemen.

Így utólag visszagondolva a történetre, persze már magam sem bánom, mert jól néznek ki, és senkit nem zavar, hogy különbözőek, és valóban olyan, mintha szimplán sikkesek lennének az eltérő fogantyúk.

Van egy ilyen sima kapaszkodós, ilyet szerettem volna mindenhova:

öntöttvas konyhabútor fogantyú vidéki stílusú konyhához

A pult másik oldalán van két hatalmas mélyfiók, azokra ládafogantyúkat sikerült vegyek. Ezek nagyobbak, körülbelül 20 centimétersek, és díszesek. Nagyon jól néznek ki!

öntöttvas konyhabútor fogantyúk vidéki rusztikus stílusú konyhához

öntöttvas konyhabútor fogantyú vidéki stílusú konyhához

Vannak nekem fűszertartó fiókjaim is, azokra nagy nehezen összejött hat darab öntöttvas gombocska:

öntöttvas konyhabútor fogantyú vidéki stílusú konyhához

A többi fiókra pedig ilyen félkörívesek jutottak.

Még mielőtt megkérdeznétek, tudom, hogy fordítva vannak. Nekem így volt logikus a használatuk, el sem tudnám képzelni fejjel lefelé.

öntöttvas konyhabútor fogantyú vidéki stílusú konyhához

A történet úgy kezdődött, hogy egy szép napon felfedeztem Budapesten a Szent István park közelében egy kicsi, ám annál hangulatosabb üzletet, és ott bukkantam rá erre az öntöttvas fogantyúra.

Az üzlet ott helyben már nem létezik, hanem az interneteten él és virul, ez pedig a Nosztalgia Design, ma már inkább textilművességgel foglalkoznak. A tulajdonos hölgy, Váradi Gyöngyi nagyon kedvesen és készségesen segített nekem, de az élet úgy hozta, hogy a nagykereskedelemből lehetetlen volt beszerezni 25 darabot. Három egész hónapon át kecsegtették Gyöngyit is, végül a gyárból azt az információt kaptuk, hogy megszűnik ennek a fajta fogantyúnak a gyártása.

A hat darab bogyót a fűszertartókra végül Gyöngyitől vettem, és pár darab volt a normál kicsiből, de 16 még hiányzott! Végül addig kerestem az interneten, amíg Németországból sikerült beszereznem a maradékot – sőt még a fürdőszobába is jutott belőle – de az utolsó darabokat hoztam el onnan is.

A nagyobb, ládákra való fogantyút a vaterán vásároltam, és a félköríveseket a Nosztalgia Home-ban sikerült beszerezzem.

Mindez összesen fél évbe telt, addig fogantyúk nélkül használtuk a bútort. Óriási megkönnyebbülés volt a nap, amikor végül felkerültek a bútorra!

Azóta szerencsére több üzlet is nyílt, ahol ilyen öntöttvas lakberendési kiegészítőket vásárolhattok, ha most keresnék ilyet, minden bizonnyal megnézném a Boróka Otthonboltban, a Nosztalgia Home-ban, és a Kert és Otthonbolt Webáruházban.

Az öntöttvas egyébként azóta is vesszőparipám, nemcsak fogantyú van belőle a lakásban, hanem akad bőven szappantartó, hőmérő, sárkaparó, papírtörlőtartó, akasztók és még ki tudja mi lesz, ha beszabadulok kedvenc boltjaim valamelyikébe…

Ti szeretitek az öntöttvasat?