Munka, tervek, költségvetés: ez volt angliai kiruccanásunk várható programja. Rettenetesen sokat dolgoztunk, hogy felkészülten érkezzünk, de egyáltalán nem okozott álmatlan éjszakákat, ahogy a találkozó időpontja rohamosan közeledett. Tudtam, hogy újra találkozom Annie Sloannal. Ennek minden évben olyan megbabonázó ereje van számomra, hogy disztribútori konferencia ide vagy oda, ha ő ott van, akár egy hétig is szívesen hallgatom a prezentációkat, a kreatív feltöltődés garantált.

Kicsit sok időbe telt elrendezgetni és kiválogatni a fényképeket, de fogadjátok szeretettel 1 hónappal ezelőtti útunk beszámolóját!


Gondolkodtam, hogy kezdjem-e azzal, amivel tényleg kezdődött, egy 2 napos üzleti konferencia részleteivel, vagy borítsam az időrendet, és inkább írjak arról, hogy milyen Annie oxfordi boltjában csavarogni. Komoly dilemma!

Végül úgy döntöttem, maradok a hivatalos időbeosztásunknál, tehát hétfő van, irány a gyár, gyere velem a boszorkánykonyha feletti első emeletre! Itt van a Chalk Paint birodalom festékcseppekkel borított kreatív központja, tele festett bútorral, alapanyaggal és titkos, jövőbeli tervek mintadarabjaival. Ez a hatalmas üzleti gépezet működtetéséhez nélkülözhetetlen inspirációs és kiképző bázisa. Döbbenetes, de alig több, mint 30 fős, és olyan hívogató, hogy ennél családiasabb üzleti környezetet el sem tudnék képzelni.

Egy korábbi bejegyzésben dióhéjban írtam már hazai disztribútori szerepemről, a június végi meeting ehhez kapcsolódott. Évente egyszer Annie és munkatársai – a holland központban dolgozó Paulien, a nemzetközi értékesítési igazgató és még sokan mások – összehívják az egyes országok képvidelőit. A fenti képen a kelet-európai vidám szekció: a cseh, a szlovák, a magyar és romániai képviselet.

A lenti képen pedig a holland központ vezetője, Paulien látható.

 

A prezentációk után személyes találkozókra volt lehetőség, mini tréningeken vettünk részt, de nem untatlak tovább céges szöveggel…, amit szeretnék megmutatni az a bizonyos első emelet. Ez a gyár feletti tér, ahová csak nekünk disztribútoroknak és forgalmazóknak van bejárása, és persze annak a maroknyi csapatnak, aki itt, az HQ-ban dolgozik.

A helyiség úgy vannak kialakítva, hogy lépten nyomon bútorfestő inspirációba botlik az ember. Itt sorakoznak a magazinokban, könyvekben és a posztokban megjelenő alkotások, teljes életnagyságban. Bemutatok néhányat, élőben elképesztő élmény!

Képzőművészeti alkotás, vagy festék demonstráció? Kettő az egyben: ezt a dekorációt Annie fia, Félix készítette a tavalyi Decorex rendezvényre. Akkor standjuk éke volt, most itt mutatja be az különböző festési technikákat, természetesen a krétafestékek árnyalatiban.

Az ide látogató forgalmazóknak ez maga a paradicsom. Annak ellenére, hogy ez egy kötelező program is számukra, tökéletes élmény (saját tapasztalat) és bár munkájuk része, hosszú hónapokra elegendő kreatív munícióval térnek haza, akárcsak mi, minden évben.

A berendezés egyfajta ajánlás is a műhelyek felé. Miközben követelmény az egyedi stílus, a saját „színfolt” a stockistok felé, a Chalk Paint festékek és más termékek szemléletes elrendezésében ez a tárlat szuper ötleteket ad.


Vajon kinek jutott eszébe ananászokat választani modelleknek a metál waxok felvonultatásához?

Indulnak a workshopok!

Ilyen környezetben nem volt nehéz koncentrálni a business vonalra sem, de az igazán könnyed programot a következő két napos workshop jelentette. Ekkorra kis csapatunk már kiegészült a székesfehérvári Kaptafa két tulajdonosával, Beával és Ildivel és együtt vágtunk neki a kalandnak, sőt kanadai, angol és ausztráliai társaink is csatlakoztak.

Szolgálati infóként a workshopokkal kapcsolatban annyit tudni kell, hogy Annie nagyon ügyel arra, hogy egy Annie Sloan bútorfestő workshop, – bármelyik műhelyben is oktatják – azonos koreográfia szerint épüljön fel. Ennek jegyében pontosan összeállított tematika van a foglalkozásokra, amelyeket 2-3 évente, az új technikákat, színtrendeket, termékeket figyelembe véve megújít.

Mi most ezt az új metodikát tanultuk meg, amelyet a jövőben itthon is alkalmazunk majd.


Miután az első lapok elkészültek, a cseh kollégának támadt egy ötlete. A kész táblákat, amelyre dolgoztunk, mozaikként a padlón elrendezte. Az így készült remekmű Annie-t annyira elbűvölte, hogy megkérte munkatársát, ő is örökítse meg az improvizáció eredményét.

A festős workshop mellett Annie egy úgynevezett Colour in your home kurzust vezetett, amely során bemutatta a nagy fekete könyvet. Ez egy friss kiadvány, amely nekünk, stockistoknak készült, a műhelyeinkbe.

Az ötlet nem új, de a kivitelezés igen! Korábban mindannyiunk üzletében volt minta a festékek eredeti és világossal kevert árnyalatairól, ez a könyv ennek a modern változata. Tartalmazza a fehérrel mixelt krétafesték színeket, a komplementer színeket és anyag, valamint textúra ajánlásokat is ad mellé. Ennek nagyon örülök, egyet a hónunk alá is csaptunk és elhoztuk a Nemiskacat Látványműhelybe is!

Irány az Annie Sloan Interiors

Ez nem más, mint Annie oxfordi boltja. Innen indult anno a történet, itt, a hátsó bejáratnál tették le a megbízott festékgyárak teherautói a Chalk Painttel megpakolt raklapokat, és ebből az icipici üzletből kezdték el a festékeket forgalmazni a világ többi Annie Sloan műhelyébe.


Azóta felépült a saját gyár, és a krétafestékeket már Angliában készítik, az üzlet megmaradt. Jellegzetes utcafrontja időnkét új színt kap, jelenleg épp a menő Amsterdam Green sötétzöld árnyalatában tündököl.

A greenery trend az üzleten belül is folytatódik! Ennek betörése az enteriőr divatba évek óta töretlen, és a zöld levelek felszabadítóan légiesek a színek falak és bútorok között. Annak ellenére, hogy boltban járunk olyan érzésünk volt, mintha egy sikkes nappaliba csöppentünk volna.

A helyiség – bár pici, és meglepően alacsony a belmagassága – mindannyiunkat elvarázsolt. Zegzugos, felosztott szerkezetű, így bármerre is indultunk egy újabb ötletesen megkomponált hangulat köszöntött ránk, és négyzetméterről négyzetméterre, a padlótól a plafonig megpróbáltuk befogadni a látvány. Tudom, hogy kicsit sok, ahogy írok róla, de a képekről is egyértelműen ez olvasható le: a hely bájos, és szinte mesébe illő.

Az alkotó utazásunk csütörtökön véget ért, és volt egy igazán meglepő dolog, amit csak utólag ismertem fel. Az utálatosnak kikiáltott szigetországi időjárás barátunkká szegődött. Bár végig hűvös maradt, egy csepp eső sem esett, és ilyen káprázatos napsütésben készülhettek az utca túloldaláról megkomponált búcsú fotók, Annie oxfordi kirakata előtt.

Ha Oxfordban jártok, feltétlenül menjetek el a Cowley Roadra és keressétek meg Annie boltját!
Szeretettel,
Enikő