Textil (pólóanyag) festése stencilezéssel és nyomdázással

Minden tekintetben imádjuk az egyediséget!

Amikor a bútorfestésből marad egy kis festék, ráadásul még ott hevernek előttem a szebbnél szebb mintázó eszközök is, akkor mindig arra gondolok, hogy vegyek elő egy kisebb tárgyat, amit még lehet dekorálni a maradék bútormintázó anyagokkal és eszközökkel!

Még szerencse, hogy az Annie Sloan bútorfestékkel lehet textilt is festeni, és az IOD bútornyomdáinkkal valójában bármilyen felületre lehet nyomdázni.

Erre mutatok most példákat, helyes kis gyerekpólókat festettünk.

 

 

Textil festése krétafestékkel

Ha Annie Sloan Chalk Paint™-tel festesz textilt a festés után hagyd alaposan megszáradni magától.

Stencilezésnél itt is érvényes, ahogyan bútornál is, hogy kevés festéket használj, inkább többször menj át a felületen, tapasztald ki, hogyan szívja az adott anyag a festéket. Még egy műszálas/kevert szálú anyag is festhető Annie Sloan krétafestékkel, kísérletezz, tegyél próbát vele, mielőtt nekiállsz egy nagyobb felületnek.

Utána a nagyon sprőd megszáradt festéket ki kell mosni az anyagból, 30 fokon mosógépben megteheted, nem lesz semmi baja, és már készen is van a megmintázott egyedi pólód, farmerkabátod, párnád, függönyöd stb.

Azért lehet vele textilt festeni, amiért pl. céklalével, diólével, vagy hagymalével is lehet festeni. A pigmentek beleívódnak a textil szálaiba és megszínezik azt.

Vigyázz, a minta sokkal halványabb lesz, mint az eredeti festék színe volt, ez így rendben van, mert ez nem textilfesték, csak egy nagyon magas pigment tartalmú festék. A sötét színekből világosabb színek lesznek így világos színekkel nem érdemes textilt festeni, nem fognak látszódni.

Ritka, alacsonyon hőfokos mosással ápold, hogy tartós legyen.

 

Textil festése tintával, nyomdázással

Ha ennél erőteljesebb kontúrvonalakat és tartósabb megoldást keresel, akkor használj tintát a textilfestéshez. Mi a tintát a nyomdázáshoz használjuk, ami szintén a bútorok mellett textilekre is kiváló. Mosással nem halványul annyira, mint a krétafesték és részletgazdagabb marad a minta.

Csak itasd át a nyomdát a tintával, majd nyomkodd rá az ujjaiddal a felületre és készen is vagy!

A textilfestésről és nyomdázásról készült kisvideót itt tudod megnézni:

 

Kapcsolódó termékek

2021-09-14T12:24:31+00:002021 szeptember 14|Blog, DIY|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.