TOP5 Annie Sloan szín – ezt szerettétek 2020-ban

Írhatnék sok mindent 2020-as év összegzéseként, de talán a legjobb, ha most egy picit félreteszem a sok rosszat és más oldalról értékelem ezt az esztendőt. Például abból a szempontból, hogy mely színeket szerettétek idén a legjobban. 🙂 Annie Sloan termékeivel foglalkozni egyet jelent a bútorfestés és a színek szeretetével. A 2020-as „trendek” tekintetében továbbra is látszik, hogy a visszafogottabb árnyalatok viszik a prímet (talán ez mindig is így marad), de a szívem örül, mert látok már kicsit merészebb színt is a listában. Nézzük hát a sorrendet!

 

1. OLD WHITE és a többiek

A jó öreg Old White egyszerűen letaszíthatatlan a trónról. Nem csoda, hiszen a fehér még mindig alapeleme a vintage-nek, ami – bár már lehet egyeseknek unalmas – de különösen konyhabútor esetében továbbra is nagyon népszerű. A skandináv letisztultság is ezt a színt követeli meg, sokan vágynak erre a fajta nyugalomra is az otthonukban. Az Old White mellett a Pure és az Original is ott van a top színek között, egyszóval a fehér az még mindig mindent visz!

 

 

2. PARIS GREY

A második helyezett a méltán népszerű, csodás kékes szürke árnyalatunk, a Paris Grey. Szoktuk ajánlani, hogy keverjétek egy kis Old White-al, egy álom színt kaptok! A szürkét egyébként 2021-ben is favorizáljuk majd, annál is inkább, mert a PANTONE az éve színének választotta a sárgával együtt. Így egy English Yellow vagy Tilton párosítással tuti, hogy nem nyúltok mellé jövőre sem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. DUCK EGG BLUE

Kacsatojás kék vagy, ahogy egyszerűen mondani szoktam, penészkék. Itt már kanyarodunk a zöldes, természetközeli árnyalatok felé. A kicsit pasztelles, visszafogottabb Duck Egg Blue, igazi nyugalmat, harmóniát vihet az otthonunkba, nem hiába kedvelitek ennyire.

4. AUBUSSON BLUE

Legnagyobb örömömre a 4. helyen az Aubusson Blue, ami egy gyönyörű, különleges sötétkék. Jó látni, hogy nem riadtok vissza ezektől a színektől sem. Okosan használva igazán elegáns hatást kelt és a hiedelmekkel ellentétben nem “nyomja agyon a teret” – ettől sokan szoktatok félni sötét színek esetében.

5. COUNTRY GREY

Egy jolly joker szín, mely semlegessége miatt szinte bárhová illeszthető. A Country Grey népszerűségének valószínűleg a vidéki stílus sikere az oka, mely évek óta – a vintage-el együtt – töretlenül tart. A nyers gitt hatás éppen ebbe a miliőbe illik bele a leginkább.

 

Ez volt tehát 2020. 5 legkedveltebb színe (az eladott festékmennyiség alapján kalkulálva). Annie Sloan palettáján azonban további 44 színt találtok. Ha kedvet kaptatok, nézzetek körbe a webshopban a színek között ITT, inspirálódjatok, tervezgessetek 2021-re.

Mi várunk Titeket továbbra is majd a biatorbágyi Nemiskacat Látványműhelyben, vagy ha ide nem juttok el, akkor itt az éterben 🙂

Annie Sloan színpaletta a Nemiskacat Látványműhelyben.

Kapcsolódó termékek

2021-01-17T17:09:29+00:002020 december 29|Egyéb|0 hozzászólás