A minap azon gondolkoztam, hogy mennyi szuper hely van itt Biatorbágyon és igazi lokálpatriótaként ezek közül én is milyen sok helyen vásárolok. A helyi vállalkozások támogatása most még inkább előtérbe került, sokan szenvednek a világjárvány okozta gazdasági károktól. Szóval az ötlet nem spanyolviasz, igazából nem is ötlet, csak egy kis segítség Nektek: összeszedtem egy-két kedvenc helyi vállalkozást, ahová én is szívesen járok és szívből ajánlom Nektek is.

A dolog pikantériája, hogy 1 napra rá, hogy ezt jól kigondoltam, felhívott Szerdahelyi Judit stylist, stílustanácsadó és életmód mentor, aki szintén biatorbágyi és ugyanezzel az ötlettel állt elő. 😀 Megspékelve azzal, hogy mindenkivel készít egy interjút is. Így kerültem én is Judit válogatásába, ITT meg is tudjátok nézni a velem készült beszélgetést.

Az összes többi interjút az adott vállalkozóról szóló rész végre linkelem.

Ahogy Annie Sloan hitvallása is szól: #supportlocal vagyis #támogasdahelyit! Következzen az én ajánlóm!

 

KISVILLA

Krisztával, a Kisvilla tulajdonosával, nagyjából egyszerre kezdtük építgetni a kis vállalkozásunkat. Emlékszem feltett egy hirdetést egy facebook csoportba, hogy használt bútorokat keres a villába. Persze azonnal jelentkeztem és hát így került egy-két Annie Sloannal festett bútordarab vagy pl. ékszertartó is a Kisvillába.

Ahogy Kriszta megálmodta, ez a hely egy kis csoda. Nem csupán kávézó, közösségi tér, rendezvényhelyszín, hanem egy inspiratív színtér, tele művészettel, alkotókedvvel és ami a legfontosabb, tele emberekkel, akik az évek folyamán egy kis színes közösséggé alakultak.

Sajnos a vírushelyzet miatt a klasszikus funkcióját most nem tudja teljesen betölteni, de enni-inni elvitelre azért tudtok, és egyedi, helyi-környékbeli alkotók kézműves csecsebecséi között is tudtok válogatni. Szuper kis ajándékokra lehettek!

A Kisvilla facebook oldalán minden aktualitást megtaláltok ITT

Judit videós bejelentkezése ITT

  

 

NATURAL WEDDING DEKOR

Emese és Norbi házasságából nem csak gyermekek, de ez a közös vállalkozás is született 😊 A pár és kis csapata események dekorációját tűzte ki célul. Teszik ezt valami olyan kifinomult érzékkel, hogy csoda nézni bármely munkájukat. Egyik fontos céljuk a fenntarthatóság, ebben a szellemben készülnek munkáik. Ennek része a helyi vállalkozások támogatása. Alapanyagaikat a környékbeli kis cégektől szerzik be. Itt jön a Nemiskacat is a képbe, Emeséék évek óta járnak hozzánk Annie Sloan festékekért és készítik ezzel munkáikat.

A pandémia természetesen őket sem kímélte, de folyamatosan fejlődnek, és alakulnak, ami a túlélés kulcsa. A gyönyörű dekorációkat webshopon keresztül is értékesítik és idén már mesterfokon tanulni is lehet tőlük! A workshopok és a csoda dekorációk is kiváló karácsonyi ajándékok lehetnek, nézzetek szét náluk ITT .

Judit Emesével készült interjúját ITT találjátok.
Facebook oldalukat pedig ITT.

 

KISGOMBOS

Könyvesbolt és játékbolt (társasjáték kölcsönzővel!), könyves események színtere, közösségi találkozóhely, melynek legfőbb célja, hogy az olvasást minél több gyermekkel megszerettesse. Padlás tere egy igazi csoda, rejtélyes, kuckós, csendes, elbújós és nem csak gyerekek számára. Itt már felnőtt könyveket is találsz!

Kisgombosékhoz persze idén is többször betértem, éppen pár napja utoljára, hiszen a karácsony, nem karácsony könyv nélkül! Mindig jóleső érzés látni, hogy Annie Sloan festékei egy ilyen szuper helyen is ”nyomot” hagyhattak. A Padláson ácsorgó szekrény, a bolt portálja és ajtajai mind Annie Sloan krétafestékkel készültek el. Kata, a tulajdonos pedig szintén bútorfestő otthon. 😊

Jelen helyzetben a közösségi programok természetesen itt is szünetelnek, de könyvet és játékot bármikor, bármennyit tudtok vásárolni, sőt most nyitvatartási időn kívül is, csak regisztrálni kell.

Weboldalukat ITT , facebook oldalukat pedig ITT tudjátok elérni.

 

 

KREATANYA WEDDING

Csáky-Nagy Krisztina eredeti szakmája lakberendező. Az ő keze munkáját dicsérik például a Kisvilla gyönyörű belső terei, Krisztával sokat dolgoznak együtt. Ezen kívül egyénre szabottan események, fotózások dekorációjával is foglalkozik. Nagyon szeretem a munkáit és örülök, ha néha hozzánk is benéz egy-két doboz festékéért. 😊

Nézzetek szét munkái között ITT és gondoljatok rá, ha csodás dekorációra vágytok. 😊

 

PANNI SAJTMŰHELYE

Ha Biatorbágy és sajt akkor Panni sajtműhelye! Személyesen férjem révén ismerjük Őt, együtt kosaraztak annak idején. A környéken szerintem egyébként szinte mindenki ismeri sajtkölteményeit. Panni szíve-lelke benne van minden darabban. Mottója sokat elárul rajongásáról: „Ujjaim meghosszabbításával eggyé válok a tejjel. Lelkem szárnyra kel. Kezeim között megszületik a csoda, a SAJT. LÉGY BOLDOG, ALKOSS, ÖRÜLJ A SAJTTAL!”

Bár karácsonyi ajándékként a sajt nem tipikus, de ide is van opcióm: lepjétek meg szeretteiteket egy sajtkészítő tanfolyammal, igazi élményajándék. ITT minden információt megtaláltok.

 

VADALMA MŰTEREM

Varga Dalma, vagyis VaDalma festőművész. A legtöbb biatorbágyi számára az Ő neve sem ismeretlen, hiszen nagyon sokunk gyermeke – többek között az enyémek is (sőt én is!) – jártak/járnak hozzá festeni tanulni. Dalma felnőttek számára is szervez festő workshopokat, ráadásul még előképzettség sem kell hozzá, bátra belevághat bárki.

Érdekesség, hogy egyik munkája a tavalyi Construma kiállítás standunkon is feltűnt 😊 (lásd kép lent)

Jelenleg online tart festő órákat, amit elmondása szerint a gyerekek így is nagyon élveznek. Persze a műteremben egy kicsit jobb lenni, igazi gyerekbarát környezet. Dalma természetesen maga is fest, képei nagyszerű karácsonyi ajándékként szolgálhatnak. Ezen kívül a rajzos kedvű gyermekek számára a nekik szóló festő szakkörök is igazi meglepetést okozhatnak.

Minden aktualitást megtaláltok VaDalma facebook ITT és instagram oldalán ITT.

Judit hozzá is ellátogatott, az interjút ITT találjátok.

 

 

ARTFUSION MŰHELY

Kis ékszerdoboz, ahogy mondani szokták, és valóban! Egyedi kis dekorációk, kézműves termékek és Kiselefánt kerámiák. Persze itt is találtok workshopokat – békeidőben – de érdemes követni, hiszen jövőre reményeink szerint újra lesznek majd. A karácsonyi kínálatból az egyik kedvencem a manóvarró workshop volt, de alkalmazkodva a helyzethez, haloweeni csokigyűjtő zsákot, hozzá illő maszkkal (!) is lehetett készíteni.

Csak halkan jegyzem meg, hogy a bolt ajtaja és portálja Annie Sloan Duck Egg Blue és Skandinavian Pink 😊

Az aktuális kínálatot és programokat Ők is mindig közzé teszik, kövessétek az Artfusiont facebookon ITT.

 

Remélem tudtam néhány ötletet adni a karácsonyi vásárláshoz és idén kevesebb pláza és több helyi bolt kerül majd a bevásárlólistátokra 🙂