kererfesto-1

Amikor workshopra jön hozzám valaki, én azt gondolom, hogy azzal tudok a legtöbbet adni, ha tudást adok át. Megmutatok többféle technikát, kicsit belekóstolunk ebbe is, abba is, és természetesen mindig van gyakorlati rész is: festünk, antikolunk. Ám mindig azt szoktam mondani ezeknél a gyakorlati részeknél, – főleg az általános antikolás workshopon, amikor sámlit festünk -, hogy: “ne aggódjatok, nem ez életetek fő műve”.

keretfesto-2

Ezúttal kicsit más gondoltam ki. Azt látom, hogy egyre inkább számít az, hogy ne csupán egy technikai tudással menjetek haza a műhelyfoglalkozásokról, hanem a tárgy, amit festünk, az is legyen szép.

Arra gondoltam, hogy így karácsonyhoz közeledve méginkább kell egy ilyen szép tárgy, amin úgy mutathatom meg nektek az antikolás szépségét, hogy az igazi értelmet is nyerjen: legyenek benne faragások, élek, domború felületek, de közben legyen hasznos is, és töltse be egy kisbútor funkcióját. Ezért találtam ki ezt a díszesebb keretet akantuszlevéllel, alul 5 db kis akasztóval.

 

keretfesto-alapanyag-fekvo

A műhelyem asztalosa készítette. Egyelőre kísérleti jelleggel, nincs belőle sok. A belső táblát Annie Sloan falfestékkel fogjuk lefesteni, hogy írótáblaként tudd használni, de később kicserélheted tükörre is, vagy esetleg parafára, ha szeretnéd.

 

keretfesto-alapanyag

A workshop eleje elmélet, elmondom hogy mikor, mire tudod használni a Chalk Paint™ festéket, beszélünk a színekről, a különböző festési technikákról, majd lefestjük a keretet. Elmagyarázom és megmutatom az antikoló viaszok használatát, a szárazecset technikát, az aranyozást, a stencilezést.

 

keretfesto-oldalrol-2

Remélem a kész tábla szép dísze lesz a lakásodnak.
Egyelőre csak limitált szériában készítettük el a táblákat, pár darab van belőle, de ha szeretni fogjátok, akkor csinálhatunk még ilyet. Most bevezető áron lehet rá jelentkezni a Magnóliák Műhelye honlapján.

Szerettel Várlak! Enikő