3 stílus az Otthon Design Kiállításon III.

3 különböző BÚTOR, 3 különböző STÍLUS – Ezzel készülünk a kiállításra!

Ahogyan azt már a korábbi bejegyzésemben is írtam hatalmas dologba vágtuk az ecsetünket, hiszen idén először a Nemiskacat Látványműhely is kitelepül az Otthon Design kiállításra a Construmára. Ez azért nagy dolog, mert még nem voltunk korábban itt, úgyhogy most gőzerővel készülődünk és nagyon izgulunk, hogy milyen lesz a fogadtatásunk!

Arra gondoltam, hogy 3 különböző bútordarabot viszünk, amelyeket különböző stílusban készítünk el, más-más technika segítségével, hogy megmutassuk Neked: A bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató!

Krisztina évekkel ezelőtt keresett meg ennek a bútornak a fényképével, hogy mit is lehetne kezdeni vele, de aztán élet valahogy elsodort minket egymástól.

Most, hogy készülődtünk a kiállításra eszembe jutott ez az édes kis bútor és ráírtam Krisztire, hogy megvan-e még? Hobbi bútorfelújítóként gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor egy szívünkhöz kedves darab restaurálása nagyon sok pénzbe kerülne.

Ennek a barokkos stílusú, szép formájú bútordarabnak a felújítására is tetemes összegeket kellett volna költeni, hiszen két helyről is hiányzott az üvege és a furnér sok helyen szinte lehámlott róla. Ilyenkor sokkal ésszerűbb egy olyan “ráncfelvarrás”, amit sokkal kevesebb pénzből meg tudunk oldani, miközben újjávarázsoljuk a bútort.

Először házi asztalosunk leszedte a lógó furnérrétegeket, majd javítással és csiszolással előkészítette ezeket a felületeket, vagyik konkrétan a bal oldali ajtót.

A többi helyen nem csiszoltam hanem, egy alapos tisztítás után a shabby chic stílus jegyében világos színeket választottam.

Belülre a kifinomultan franciás színt, a Versaille-t, kívülre pedig az Old White-ot, melyet bizonyos helyeken megbolondítottam egy kis Old Ochre-val.

Az első réteg:

Két réteg és némi kis foltosodás lekezelése után így nézett ki:

Majd finoman megcsiszoltam ízlés szerint, ahol gondoltam…

A végén lágy bútorviasszal zártam a felületet, először átlátszóval (Clear Wax), majd az antikolt hatás érdekében sötét viasszal (Dark Wax) patináztam.

A tyúkháló már csak hab volt a torán, pár száz forinttal kiváltottam a dárga üvegeztetést, és szerintem ezáltal karakteresebb is lett  a bútor, de a lényeg, hogy igazából csak fél l iter festék és egy negyed doboz wax kellett hozzá.. és persze idő. 🙂

Találkozunk a Construmán április 11-15-én, ahol élőben is megnézheted ezt a bútort is, szerettel várlak,

Enikő és a Nemiskacat Csapat

Kapcsolódó termékek

2018-04-09T19:46:03+00:002018 április 9|Blog, Bútorfestés, Események, Munkáink|0 hozzászólás