A Kégli szoba – WERK fotókkal!

…iszonyúan koncentrálok!

 


Hazai disztribútorként több „sipkám” is van az Annie Sloan márka képviseletében, ahogy ebben a cikkben írtam is róla. Ezt a leosztást már megszoktam, de úgy tűnik, ez az év arról szól, hogyan lépjek ki a komfortzónámból, így mára már az operatőri feladatokat is felvehetem a munkaköri leírásomba.
Fergeteges forgatás?

Igen, nagyjából úgy zajlott, mint egy otthonfelújító adás a TV-ben, de én a kamera előtt és mögött egyaránt szerepeltem. Reggeltől estig forgattunk a “Kégliszobában”, nem akartam lemaradni a csapat nagy pillanatairól, csakhogy minden út a krétafestékekhez vezet. Párszor leálltam camera(wo)manként, és ecset/henger után nyúlva, függönyt dekoráltam, textilt festettem. Nem is tudom, hogyan sikerült összehozni mindezt 24 óra alatt.

Illetve dehogynem, már tudom! Először is: kell egy CSAPAT!

Ezt más sok helyen írtuk, de nem véletlenül, hiszen ez a kihívás nem valósulhatott volna meg, de még a gondolata sem merülhetett volna fel, ha az Annie Sloan Hungary 5 műhelytulajdonosa össze nem fog.
A videókra – mert több is lett – mutató linket megtalálod a bejegyzés végén, de most adom a háttér sztorit hozzá!

A Kégli szoba egy falusi kisházban van, Nagygörbőn, a zalai Vadleány vendégházban, amely egész évben várja látogatóit. Ennek az egyik hálószóbája a Kégliszoba néven emlegetett helyiség, amely esetünkben az átalakítás színtere volt.
Most belesünk a függöny(öm) mögé!


Haditervünk a következő volt: festékekkel, ecsetekkel felszerelkezve alakítsuk át a csodás bútorokkal berendezett, de barna szín uralta szobát romantikus, lágy hangulatú helyiséggé. Olyan miliőt megcélozva, amely pihenésre csábít, vidéki romantikát sugall, és összhangban van a zalai tájjal.

Mielőtt még sor került volna az első taktikai megbeszélésre, mindannyian a színek mentén kezdtünk el gondolkodni. Így kerültek képbe a következő pasztelles Chalk Paint árnyalatok: Old Violet, French Linen, Svenska Blue, és még sokan mások.

A színek összehangolása után már könnyedén állítottuk össze a beosztást, mindenki ecsetet (hengert) ragadhatott. Jómagam az idő nagyrészétben kamerával a kezemben ugráltam bútorról bútorra, igyekezve nem elszalasztani a legjobb pillanatokat, és megszólítani a festésbe feledkező kollégáimat. Viszont, amikor én kerültem „adásba” szempillantás alatt a kamera másik oldalára libbentem, és “nemiskacatos” énem kerülhetett rivaldafénybe.

Íme az itiner, mely alapján dolgoztunk:
• Francia Kék Vivien bermuda blending technikával éjjeliszekrényeket festett
• Asztalosfabrik Viki a gyerekeik régi babaágyát festette
• Az Asztalom Era és Andi az ágyat festették
• Kisvacak Tündi ajtót festett
• én függönyt festettem és operatőrként álltam helyt.

Az egyes projektek rejtenek egy-egy olyan technikát, amelyet a bútorfestéseink során rendszeresen használunk. Semmi extra erőfeszítést igénylő műveletre nem kell gondolni. Ez számunkra életforma, napi szinten műveljük saját környezetünkben, mert szinte bármit át tudunk vele alakítani különösebb faxni nélkül, egyszerűen.

Pontosan ezért készítettük a videókat, hogy megmutassuk nektek is, milyen könnyű használni az Annie Sloan festékeket.

Jöjjenek e különleges összefogás bútorai, egy különleges csapattól egyenként!

Kovács Vivien – Francia Kék, Győr

Az éjjeli szekrények komor, sötétbarna színben álltak őrt a hatalmas franciaágy két oldalán. Egy-egy pici fiókja, és ajtóval zárt belső tere nem sok festéket kívánt, ezért egy aprólékos technikára is volt idő. Vivien több színnel készült, amelyeket külön ecsettel vitt fel, gondosan ügyelve az árnyalatok összedolgozására.

A babaágy egy külön történet: Gábor és Viki, a tulajdonosok 16 évvel ezelőtti saját munkája, első gyermekük születése alkalmából készült. Itt egy színnel dolgoztunk, de a végső simításoknál került bele néhány rendhagyó dekorációs megoldás.

Erika és Andi – Az Asztalom

Az ágy formájának határozott stílusa szuper kiindulópontot adott a romantikus hangulat megelevenítéséhez. Csak egy finom, pasztell árnyalatra volt szükség, amelyet a krétafesték palettáról még újoncnak számító Svenska Blue biztosított. Befejező lépésként némi White wax adott további, fátyolos, „vattacukor” bevonatot az ágykeretnek.

Kószóné Csonka Tündi – Kisvacak

Az ajtónál Kisvacak Tünde két színnel tervezett, de időközben – tesztelve az eredeti elképzelést – úgy döntött, változtat. „Van ilyen” – mondta, és egy dekor ecsettel és csiszolóval folytatva átalakította a felületet.

Számomra az izgalmas textilfestés hozott babérokat. Mivel mintával gazdag alkotással egyik festőnk sem készült, mi itt Vikivel elővettük a stencil gyűjteményét, amelyből egy igazán mozgalmas sablont választottunk. Az ajtóhoz hasonlóan nekem is volt egy eredeti, véletlenszerűen megfestett elképzelésem, de vicces párhuzam lett a vége, mert a függönyös történet is másképp alakult.

A tempó feszített volt, de a képeken és a videókban is látszik, hogy egyikünk se lógatta az orrát emiatt. Nagyon jól éreztük magunkat a Vadlány Vendégházban, Asztalosfabrik szuper vendéglátó, nem beszélve arról, hogy a híres zalai dödölle utánozhatatlan finomság az ő portájukon.

Köszi mindenkinek: Az Asztalom, Kisvacak Kreatív Műhely, Asztalosfabrik, Francia Kék és akik sajnos most nem tudtak eljönni, de lélekben velünk voltak: Kaptafa  és BútorFaló, nagyon hiányoztatok!

Izgatott vagyok, hogy fogjátok fogadni ezeket a videókat, mert ez tényleg sokunk számára a komfortónánkból való kilépés volt. A célunk minden ilyesmivel az, hogy bátorságot adjunk, hogy ti is könnyedén nekifogjatok egy-egy bútor, vagy akár egy teljes szoba átalakításának!

 

Szóval nézzétek és szeressétek a kisvideókat, kérdezzetek bátran kommentben :  folyamatosan tesszük közzé őket az Annie Sloan Hungary You Tube csatornán EZEN a linken!

Szeretettel,

Enikő

Kapcsolódó termékek

2019-08-10T21:37:41+00:002019 augusztus 10|Blog, DIY, Események, Videók|0 hozzászólás