Pohárjelölő készítése IOD pecséttel

Az IOD, azaz Iron Orchid Design termékei alapvetően bútordekorációhoz készültek, de kisebb-nagyobb tárgyak is kreatív módon díszíthetőek velük. Vannak közöttük öntőformák, transzfer fóliák és pecsétek, melyeket sokféle módon variálhattok. Mi most egy egyszerű, de annál hasznosabb felhasználási formáját mutatjuk meg a Knob Toppers nevű dekor pecsétnek. Pohárjelölőt fogunk készíteni. A blogcikk végén találtok egy VIDEÓT is a folyamatról!

Hozzávalók

1. lépés – a forma elkészítése

Válassz egy bilétához hasonló formát, lehet az egy kör/csepp/téglalap alak is, a lényeg, hogy ellenőrizd, van-e akkora, hogy a pecsét ráfér. Mi most egy régi fülbevalót használtunk sablonként.

Nyújtsd ki a gyurmát pár milliméter vékonyra, majd a sablon segítségével vágd a megfelelő formájúra.

A tetejét szúrd át, hogy a legvégén legyen majd min átfűzni a drótot.

Az IOD levegőn száradó agyag kb 24 óra alatt szilárdul meg teljesen, így rakd félre a bilétákat és várj a folytatás előtt egy napot.

 

2. lépés – festés krétafestékkel

A megszilárdult formákat fesd le a kívánt színekre. Mi Annie Sloan krétafestéket használtunk, mert gyönyörűen fed és szinte minden anyagon megtapad. És mert, ha bútorfestésről van szó, mi emellett tettük le a voksunkat, így mindig kéznél van. 🙂

A krétafesték másik nagyon jó tulajdonsága, hogy gyorsan szárad, így maximum fél óra után következhet is a 3. lépés.

3. lépés – pecsételés

Az IOD pecséteket tulajdonképpen azonos módon kell használni, mint bármilyen más – akár gyerekkorunkból ismert – pecsétet. Beszerezhető hozzá IOD tintapárna és dekor tinta is. A tintából csak egy kicsit nyomjunk a párnára, majd a pecsétet nyomkodjuk bele és nyomjuk rá a bilétákra.

4. lépés – waxolás

Annie Sloan krétafestékkel festettünk, ilyenkor pedig nagyon fontos szabály, hogy mindig zárni kell a felültet. Mi erre a célra általában waxot szoktunk használni. Feltüzeli a színeket és védi a festéket. A waxot ebben az esetben ronggyal érdemes felvinni és visszatörölni. A wax kikeményedése pár nap, ezt várjuk ki a használat előtt.

5. lépés – drótok

Ezután már nincs más teendőnk, mint a drótokat szépen befűzni és meghajlítani a kívánt formára (lásd a VIDEÓBAN)

A lépéseket ebben a videóban nyomon követhetitek:

 

Ha kedvet kaptatok IOD-val alkotni, akkor nézzétek meg, hogyan újítottunk fel régi pólókat IOD pecsétekkel ITT.

Kapcsolódó termékek

2021-11-13T23:06:01+00:002021 november 13|Blog, DIY|0 hozzászólás