S/alon 2019

“Homlokegyenest eltérő koncepció!” – Ha egyetlen egyet kellene idéznem a visszajelzések közül, ez lenne az, mert ezt többször is hallottuk minket ismerő emberektől. Ez tulajdonképpen pompás hír!

Tavaly a S/ALON-on egy barátságos, hívogató gyerekszobát építettünk. Apró kék talpak caplattak át a padlón, rumlisan pakolt ágy volt a sarokban, csíkosra festettük a falakat. A felnőttek számára is felfedezésre vágyó birodalom született.

Idén másképp gondolkodtunk Sumisurával. Egy ellenpontra volt szükség, ezért egy elegáns, arannyal és mélykékekkel színezett étkezővel jelentünk meg.

A kékkel borított falak elé szürke, kék színekkel átfestett, és arannyal dekorált szekrény került.

A szoba közepén volt az étkező asztal, amely lapján megelevenedtek a térben lévő levélformák. Az eleganciát a csillámló sárga arany mellett fokozta a rózsaszín, halvány korall árnyalatokban úszó kiegészítők jelenléte.

A sötét színek komolyságát a növények legkülönbözőbb zöld színű, buja levelei törték meg.

Sumisura türkiz- szürke falán a bútorokon szereplő motívumok, színvilág jelet meg, amelyet a kiállítást megelőző nap, a beköltözés finisében készített el.

A korábbihoz képest teremtett kontraszt tudatos volt: az oly nehezen kifejezhető egyediség tetten érése érdekében döntöttünk így.

A személyre szabottság miatt a festett bútor a DIY rajongók célkeresztjében ma már kézenfekvő megoldás, és a bohém, laza, kényelmes szinonimájaként elfogadott és népszerű.

Ezzel a glamouros dizájnnal viszont egy új oldaláról mutatkozott be, és ez volt a cél.

Ez két olyan pont az enteriőr hangulatok galaxisában, amelyek között végtelen számú variáció létezik. Az teszi őket egyedivé, hogy kinek az ízlése, színvilága, ötletei alapján ölt teret. A Hogyan? kérdésre pedig a festékeink és a tervezők szerencsés együtt állása adhat választ.

Szebellédy-Samu Judit úttörő ebben. Az új dolgokat egyéni jegyekkel felruházva helyezi el megrendelői otthonába. 3D-s falain a formavilág, a színek erre rezonálnak, és természetes módon hozzák az összhangot.

Sikerült megmutatni egy kevésbé ismert oldalát az Annie Sloan festékek által megvalósítható stílusnak? Reméljük igen!


A folyamatnak azonban még nincs vége, bennünk újabb és újabb kérdések merülnek fel!

Vajon hogyan teremt hagyományt – a népi bútorfestéshez hasonlóan – a modern bútorfestés a lakberendezésben? Milyen úton valósul meg az, hogy a designerek, enteriőr tervezők ezt az eszközt kihasználva hívjanak életre személyre szabott tereket? Hol van az a közös halmaz, amelyben a bútoráruházakban kapható, a megrendelésre készülő új és a környezettudatos módon régi darabok újrahasznosításával felhasznált bútorokkal közösen megszületik az egyénre szabott, egyedi enteriör?

Ezekre keressük a választ, és kelünk útra egy maroknyi lakberendező csapattal hamarosan.

A részletekkel pár hét múlva jelentkezem!

Kapcsolódó termékek

2019-10-18T15:51:14+00:002019 október 14|Blog, Bútorfestés, Események|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet